AKTUELNO

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da želi još bolju sezonu u Super ligi Srbije i najavio veliku borbu već od prve utakmice protiv Javora.

- Želeo bih bolju sezonu nego što je to bila prethodna. Voleo bih da vidim lep fudbal i što više navijača na tribinama, da uživamo u sezoni. Prošla sezona je bila veoma dobra, ali ćemo se truditi da je zaboravimo. Znamo koji su ciljevi, ali ne bih govorio o tome da smo izraziti favoriti. Biće priče o tome, ali to na mene ne utiče. Imamo ciljeve koje su zacrtale prethodne generacije kluba i probaćemo da ih ostvarimo - rekao je Milojević na konferenciji za novinare.

Zvezda će u subotu u 20 sati igrati protiv Javora u prvom kolu Super lige Srbije.

- Nije bilo mnogo vremena za pripreme, a već smo ušli u takmičarske utakmice, malo ranije nego ostale ekipe. Počinje prvenstvo i mislim da smo spremni. Na početku nas čeka teška i ozbiljna utakmica, a tako ćemo se i ponašati, spremićemo se maksimalno - kazao je Milojević.

Pohvalno je govorio o Javoru, povratniku u Super ligu, ekipi čiji je nekad bio trener.

- Javor je godinama ostavljao dobar trag u Super ligi, bez obzira na to što je prošle sezone bio drugoligaš. Bili su dominantni u Prvoj ligi, to je lokalpatriotski klub, koji je dobro vođen od strane Dragomira Lazovića. Tamo su mi bili prvi koraci. Javor je uvek bio tvrd orah - naveo je Vladan Milojević.

Trener crveno-belih je kazao da ekipa još nije fizički maksimalno spremna.

- Takmičarska forma se dobija iz takmičarskih utakmica. Sagledaćemo kakva je situacija i na osnovu toga ću doneti sud o sastavu - rekao je Milojević.

Nije još, kako je rekao, "načisto" kada je reč o sastavu i da li će i koga odmarati između dve utakmice u evropskim kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Huan Kanjas i Radovan Pankov su zdravstveno "okej", dok problema ima portugalski napadač Tomane, za koga je rekao da je "za duže staze" i da sa njim treba da se bude posebno obazriv.

Ponovo je istakao da ga zanima samo prva sledeća utakmica i da ne dozvoljava igračima da razmišljaju o duelu sa HJK Helsinkijem koji je u sredu i da ne želi da bilo ko u klubu drugačije razmišlja.

#Vladan Milojević

'