AKTUELNO

Kako prenose italijanski mediji srpski fudbalski trener Siniša Mihajlović verovatno napušta Bolonju zbog ozbiljnih zdravstvenih problema, a za danas je zakazao i konferenciju za medije.

Mihajlović je nedavno imao medicinske preglede i dobio je savet lekara da mora da ima ozbiljne tretmane kako bi se oporavio. Takva situacija oduzima puno vremena srpskom stručnjaku i ne oseća se potpuni spremnim da nastavi sa radom, a pitanje je i da li će uopšte nastaviti karijeru.

Konferencija za medije zakazana je za 16 časova.

Poruke podrške srpskom treneru stižu sa svih strana:

Mihajlović je u januaru drugi put u karijeri preuzeo Bolonju umesto Filipa Inzagija i odličnim rezultatima obezbedio opstanak u Seriji A bez problema, iako je ekipa prethodno bila u teškoj situaciji. Pred start nove sezone dobio je finansijski jači ugovor, do 2022. godine, uz garancije kluba u ulaganja u tim, što se i dogodilo.

Siniša Mihajlović rođen je 20. februara 1969. godine u Vukovaru i legendarni je fudbaler jugoslovenske reprezentacije. U Vojvodini i Crvenoj zvezdi je igrao kao levo krilo, da bi dolaskom u Italiju, bio prekomandovan u odbranu. Sa Crvenom zvezdom Mihajlović je osvojio Kup evropskih šampiona i Interkontinentalni kup 1991. godine.

Karijeru je završio kao odbrambeni igrač. Poznat je kao jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca u svetu. Jedini je igrač koji je igrao u italijanskom prvenstvu i koji je postigao tri pogotka na jednoj utakmici iz slobodnih udaraca.

Svoju oproštajnu utakmicu odigrao je 28. maja 2007. godine u Novom Sadu. Posle završetka karijere ostao je u fudbalu gde je radio kao trener uglavnom italijanskih klubova.

#Siniša Mihajlović

'