AKTUELNO

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević, pred finale Kupa Srbije protiv Partizana, na zajedničkoj konferenciji sa rivalom, kaže da njegov tim ima dodatan motiv jer na "duplu krunu" čeka 12 godina.

- Pričali smo da su nam oba domaća trofeja cilj, uzeli smo jedan, a sad imamo priliku za drugi. Činjenica da Zvezda dugo čeka na "duplu krunu" i to nam je veliki motiv. Ispred nas je posebna utakmica i daćemo sve od sebe da pružimo dobru partiju i slavimo", rekao je Milojević na konferenciji za novinare u prostorijama FSS na Terazijama.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je poručio da su večiti rivali zaslužili da se zajedno nađu u finalu.

- Voleo bih da pobedi fudbal, to je najvažnije - naglasava trener Zvezde i dodaje da njegov tim nikako ne može da bude rasterećen zbog osvajanja titule.

- Ne želim da moji igrači budu rasterećeni na treningu, a kamoli utakmici. Prošle godine nismo stigli do finala, pogrešno je gledati da smo rasterećeni zbog titule. Gledamo da budemo spremni.

Milojević neće moći da računa na suspendovanog Srđana Babića i povređenog Ričmonda Boaćija.

- Nemam razloga da se plašim da smo iscrpljeni. Cenim moje igrače, sve što je bio je normalno i prirodno da nekad ne odigramo na svom nivou. Oni su profesionalci i daće sve od sebe, kao i do sada. Ne vidim da može da dođe do opuštanja.

Defanzivac Vujadin Savić kaže da Zvezda predugo čeka na "duplu krunu".

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Imamo fenomenalnu sezonu, završili smo na prvom mestu, ali želimo i Kup. Nadam se da ćemo uspeti u tome - rekao je Savić, koji je poručio da bi voleo da što više dece dolazi na večite derbije jer veruje da dolazi bolje vreme ponašanja na stadionima.

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević rekao je da može da se gleda na način da će sezona za taj klub biti spasena ako pobedi Crvenu zvezdu i osvoji trofej u Kupu Srbije.

- Može delom da se gleda na način da trofejom u Kupu može da se spasi sezona, ovakva kakva je bila. Za velike klubove znači kada osvoje trofej. Za nas je možda još bitnija stavka to što trofej može da nam donese rasterećeni kalendar na početku kvalifikacija za Ligu Evropa, što je veoma bitno. Imamo veoma malo vremena za pripreme i značilo bi nam da dve nedelje kasnije počnemo takmičenje. Imamo mnogo motiva - rekao je Milošević na konferenciji za novinare u Beogradu.

- Ovih 90 minuta rešava sve kada je u pitanju osvajanje trofeja. Ekipa može bolje i više nego što je pokazala u prethodnom periodu, mislim da smo se digli. Očekujem i bolju Zvezdu, ali se nadam da neće biti na nivou iz Lige šampiona - kazao je Milošević.

Po njegovim rečima, zdravstveno stanje ekipe je dobro pred veoma bitnu i veliku utakmicu.

"Čeka nas veoma bitna i velika utakmica, najveća koju srpski fudbal ima. Posle dužeg vremena igraćemo utakmicu koja ima malo veću vrednost i težinu od onih u prvenstvu jer direktno donosi trofej. Obe ekipe će učiniti sve da dodje do trofeja. Svako ima svoje motive i razloge, a učinićemo sve da naši razlozi prevagnu. Priča se u poslednje vreme o fudbalskim stvarima, što je dobro. Dobro je za srpski fudbal da dva naša najveća kluba igraju jednu ovakvu utakmicu u finalu, a nek pobedi bolji", rekao je Milošević.

Istakao je da ne misli da će biti iznenadjenja na predstojećem susretu jer se "igrači suviše dobro poznaju".

Fudbaler Partizana Vladimir Stojković rekao je da će finale Kupa biti jedna od najbitnijih utakmica ove sezone.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Jedna od najbitnijih utakmica za nas ove godine. Imali smo turbulentan period iza nas. Večiti rival je osvojio titulu, čestitam im na tome i svim rezultatima. Spremali smo se ovih dana, meseci, za utakmicu koja nas čeka. Najlepša utakmica u srpskom fudbalu i mislim da će biti pravi doživljaj za gledaoce - rekao je Stojković.

Upitan je za to što je prethodna dva derbija na stadionu "Rajko Mitić" birao da Partizan napada u prvom poluvremenu ka južnoj tribini, što je neuobičajeno. Odgovorio je da "nije bilo nikakve provokacije, niti će ikada biti sa njegove strane".

Stojković je govorio i o publici, uz reči da bi mu bilo drago da može da pošalje svoju decu samu na stadion.

- Kao ocu troje dece bi mi bilo drago da mogu same da ih pošaljem na derbi da znam da se neće pokačiti, dobiti batine. Tome treba da težimo, to je san svakog oca - rekao je Stojković.

Utakmica se igra sutra od 19 sati na stadionu "Rajko Mitić".

#FK Crvena Zvezda

#FK Partizan

#Savo Milošević

#Vladan Milojević

'