AKTUELNO

Italijanski fudbalski trener Masimilijano Alegri izjavio je da može da bude "Juventusov Aleks Ferguson", odnosno da ostane u Torinu još dugo i bude podjednako uspešan.

Ferguson je čak 17 godina bio na klupi Mančester junajteda u periodu od 1986. do 2013, osvojivši čak 38 trofeja, a Alegi veruje da može da uradi sličnu stvar.

- Najbolji trener je onaj koji donosi rezultate. Smatram sebe menadžerom kluba, koji kući mora da donese rezultate, ne samo na sportskom planu, već i u smislu napretka igrača. Takve stvari mogu da utiču na finansijsko stanje kluba. Nadam se da ću imati rolu kao Ferguson jer bi to značilo da ostanem u Juventusu mnogo godina - rekao je Alegri za “Korijere dela Sera”.

Alegri ne beži od odgovornosti da Juventus mora da osvaja sve trofeje, pa i Ligu šampiona gde ga čekaju dueli sa Ajaksom u četvrtfinalu.

- Sada moramo da pobeđujemo u Evropi i Italiji. Ajaks ima puno talentovanih igrača i sistem, koji funkcioniše već od dece - respektuje Alegri narednog rivala.

Alegri, koji je često bio na udaru kritika italijanske javnosti, za četiri i po godine u Juventusu osvojio je isto toliko Skudeta, odnosno ukupno 10 pehara, ali i izgubio dva finala Lige šampiona - od Barselone (3:1) 2015. i od Real Madrida (4:1) 2017.

#Masimilijano Alegri

'