AKTUELNO

Šest policajaca i više navijača Budućnosti povređeno je u žestokoj tuči između pripadnika policije i navijačke grupe “varvari” posle završenog fudbalskog derbija u Nikšiću između Sutjeske i Budućnosti (2:2).

O žestini sukoba govore slike razbijenih glava aktera tuče. Policajcu Goranu Krstonijeviću povređena je desna ruka, njegovom kolegi Kerimu Topuzoviću glava, dok je najgore prošao dugogodišnji vođa navijača iz Podgorice Aleksandar Čaka Ivanović kome je u sukobu sa policijom razbijena glava.

U međuvremenu oglasila se Građanska alijansa zahtevajući od nadležnih kažnjavanje policijskih službenika ukoliko se potvrde njihova prekoračenja.

- Dobili smo navode da su policijski službenici u Nikšiću brutalno pretukli dvojicu navijača Budućnosti. Zahtvamo hitnu i delotvornu istragu i identifikaciju i kažnjavanje policijskih službenika ako se utvrdi prekoračenje. Upoznali smo Ombudsmana, Savet za građansku kontrolu, etički odbor Uprave policije i rukovodstvo policije, navodi se u saopštenju Građanske alijanse.

Na Fejsbuk profilu oglasili su se i “varvari” navodeći da je posle završetka utakmice i ulaska navijača u teren da se pozdrave sa svojim igračima došlo do prekomerne i totalno bespotrebne intervencije policije. Navode da je povređeno mnogo navijača.

- Naša braća su se branila koliko je bilo moguće, no huliganska grupa u uniformama je imala prednost u vidu kaciga, štitova, palica i ručnih suzavaca - saopštii su “varvari”.

#Navijači

#Nikšić

#Policija

#tuča

'