AKTUELNO

Utakmicama 24. kola za vikend se nastavlja takmičenje u fudbalskoj Super ligi Srbije, a u centru pažnje biće 159. "večiti derbi" Crvene zvezde i Partizana.

Utakmica je na programu sutra od 18.00 na stadionu "Rajko Mitić".

Prvi derbi u ovoj sezoni, odigran u Humskoj, završen je remijem 1:1.

Crveno-beli su neporaženi u aktuelnoj sezoni i svakako će taj status želeti da zadrže i nakon duela sa najvećim rivalom. Izabranici Vladana Milojevića meč dočekuju sa 21 pobedom i dva remija i kao prvoplasirani tim na tabeli sa 65 bodova.

Na drugoj strani, Partizan će pokušati da se trijumfom uključi u borbu za titulu. Crno-beli su do sada upisali 14 pobeda, osam remija i jedan poraz, pa sa 50 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju treće mesto na tabeli.

Prvi meč 24. kola Super lige Srbije igra se danas od 18.00 u Šapcu kada će Mačva dočekati ekipu Rada.

Oba tima se bore se za opstanak, a Mačva će dati sve od sebe da se revanšira "građevinarima" za poraz u prvom delu šampionata. Mačva ima 23 boda i deseta je na tabeli, dok je Rad sa 18 bodova trenutno na poziciji broj 13.

Pored derbija, u subotu se igra još pet utakmica.

Seriju pobeda pokušaće na nastavi i drugoplasirani Radnički iz Niša, koji na Čairu dočekuje Radnik. Ekipa Nenada Lalatovića je do sada upisala 17 pobeda i sa 56 bodova je druga na tabeli domaćeg šampionata, dok je Radnik osmi sa 29.

Četvoroplasirani Čukarički gostuje Spartaku u Subotici, petoplasirana Mladost ide u goste trenutno sedmoplasiranom Proleteru, Voždovac dočekuje Vojvodinu, a Dinamo ekipu Napretka.

Sve utakmice su na programu sutra od 15.00.

Poslednji meč 24. kola igra se u nedelju od 15.00 kada će Bačka ugostiti Zemun. Oba tima su bez pobede na početku prolećnog dela šampionata i ovaj susret će i Bačkoj i Zemunu biti od velikog značaja u borbi za opstanak.

Utakmice 24. kola Super lige Srbije:

Danas: Mačva - Rad (18.00) Subota: Dinamo - Napredak (15.00) Proleter - Mladost (15.00) Radnički Niš - Radnik (15.00) Spartak - Čukarički (15.00) Voždovac - Vojvodina (15.00) Crvena zvezda - Partizan (18.00) Nedelja: Bačka - Zemun (15.00)

#FK Crvena Zvezda

#FK Partizan

'