AKTUELNO

Žoze Murinjo ipak je napustio mesto prvog čoveka Mančestr Junajteda.

Engleski fudbalski velikan Mančester Junajted uručio je otkaz menadžeru Žozeu Murinju zbog serije loših rezultata, objavljeno je na sajtu kluba.

Miror je pisao da uprava Mančester Junajteda još uvek ne planira da uruči otkaz menadžeru Žozeu Murinjo jer bi je to koštalo čak 26 miliona evra.

Portugalski stručnjak je pod pritiskom loših rezultata ove sezone, posebno sad jer je samo jednom pobedio u poslednjih pet utakmica, uz slabu partiju u derbiju protiv Liverpula (1:3), ali ga štiti jak ugovor.

Murinjo je pre 11 meseci potpisao novu saradnju i to mu za sada garantuje sigurnost, ali je pitanje još koliko pošto mu mesto za Ligu šampiona i četvrtoplasirani Čelsi beži velikih 11 bodova.

Foto: Beta

Veruje se da Murinjo do kraja januara ima šansu da razdrma ekipu i ukoliko to ne uradi završiće kao njegovi prethodnici Luj van Gal i Dejvid Mojes.

Fudbaleri Mančester Junajteda u narednom periodu imaju lakše utakmice, gostovanje Kardifu i dve na Old Trafordu protiv Hadersfilda i Bornmuta.

- Klub želi da se zahvali Murinju na radu u Mančester Junajtedu i želi mu uspehe u budućnosti -  saopštio je Junajted.

Ekipa, čiji je deo srpski reprezentativac Nemanja Matić, do kraja sezone imaće privremeno rešenje na klupi, a tek od leta trajnog naslednika Murinja.

Foto: Beta

#Mančester

#Žoze Murinjo

'