AKTUELNO

Posle desetogodišnje pauze, Beogradska filharmonija imaće čast da zatvori 50. BEMUS – festival čijem je kreiranju dala neprocenjiv doprinos.

Kao omaž prvim Beogradskim muzičkim svečanostima, održanim 1969. godine, Beogradska filharmonija, pod upravom šefa-dirigenta Gabrijela Felca, izvešće 20. oktobra u Kolarčevoj zadužbini kompozicije kojima je otvorila i zatvorila prvi BEMUS – Uvertiru „Beograd“ srpskog kompozitora Dragutina Gostuškog i Devetu simfoniju Ludviga van Betovena.

Kao solisti u Devetoj simfoniji predstaviće se eminentni pevači Sofi Klusman, sopran, Šarlote Kvat, mecosopran, Brenden Ganel, tenor i Markus Ajhe, bariton koji svoje uspešne karijere grade na operskim scenama i koncertnim podijumima širom Evrope.

Na koncertu će nastupiti i Hor Slovenačke filharmonije.

Vrlo sam počastvovan što ću učestvovati na manifestaciji sa tako dugom tradicijom. Potrudiću se da predstavimo naš orkestar na najvišem nivou, gde se on zaista i nalazi. Svi ljudi u Srbiji mogu biti ponosni na Beogradsku filharmoniju, najbolji orkestar u Srbiji, a rekao bih i na Balkanu“, izjavio je Felc.

#Filharmonija

#bemus.rs

#beogradska filharmonija

'