AKTUELNO

Ostavili su značajan trag na svetskoj, muzičkoj sceni.

Ova godina je bila posebno tragična u svetskoj industriji zabave i muzike. Veliki muzičari koji su ostavili trag na svetskoj, javnoj sceni više nisu sa nama, ali su za sobom ostavili neizbrisiv trag.

Džordž Majkl

Foto: Printscreen Youtube

Ovaj pevač preminuo je u 53. godini života. Kako je naveo njegov agent, Majkl je preminuo "mirno u svom domu". Uzrok smrti nije naveden u zvaničnom saopštenju.

Karijeru je počeo u grupi "Wham!" koja je tokom 80-ih imala velik hit "Wake Me up Before You Go Go". Nakon raspada benda, Majkl je započeo uspešnu solo karijeru, a njegov prvi album "Faith" kao solo umetnik prodat je u više od 20 miliona primeraka.

Leonard Koen

Foto: Wikipedia

Jedan od najuticajnijih kantautora svoje generacije, kanadski muzičar preminuo je 11. novembra nakon dugog perioda lošeg zdravstvenog stanja.

Samo mesec dana pre smrti rekao je u intervjuu za "Njujorker" da se ne plaši smrti. Zanimljiva je činjenica i da naziv prve pesme, na njegovom poslednjem albumu, nosi naziv "Spreman sam, Gospode moj".

Glen Frej

Foto: Wikipedia

Osnivač benda "The Eagles" preminuo je 18. januara od brojnih zdravstvenih problema. On je preminuo u Njuorku od komplikacija upale pluća.

Dejvid Bouvi

Foto: Printscreen Youtube

Ova 2016. godina počela je šokantnom vešću da je Dejvid Bouvi preminuo 10. januara posle 18-mesečne bitke sa rakom. Da je teško bolestan, nije znao niko, čak ni najbliži prijatelji. Nekoliko dana pre smrti objavio je svoj poslendnji album.

Princ

Foto: Printscreen Youtube

Ovaj pevač preminuo je 21. aprila u svom muzičkom studiju u Mineapolisu od slučajnog predoziranja fentanilom.

J. Stanković

#Godine

#Muzičar

#Smrt

'