AKTUELNO

U Jagodnskim vinogradima u toku je berba grožđa sorte "merlot", koje je ove godine veoma kvaliteno i dosta ga ima.

Lepo i suvo vreme pogoduje beračima, za kojima ostaju pune gajbe crnog grožđa koje opsedaju pčele i ose, a sakupljaju ih radnici i traktorima odvoze do kamiona, a ovi transportuju u Topolu.

- Berbu grožđa, na preko 60 hektara vinograda, počeli smo pre oko 20 dana, obrali smo burgundac, game bojadiser i frankovku, sada beremo merlot - izjavio je Tanjugu u vinogradu rukovodilac berbe Ivan Marković.

Posle berbe merlota, napravićemo kratku pauzu, a onda nastaviti berbu kabernet sovinjona, dodao je Marković.

- Osim "merlota" od koga se pravi stono suvo crveno vino, i rod svih ostalih sorti je ove godine veoma dobar i kvalitetan, biće dobrog i kvalitenog vina - zaključio je Marković.

#Vino

'