AKTUELNO

Pedeseti „Zlatni Bemus” održaće se od 10. do 20. oktobra. Tokom deset dana u beogradskim koncertnim dvoranama i muzejima nastupaće istaknuti solisti, ansalmbi i horovi, a predstaviće se i mladi umetnici.

Direktor Cebefa Damir Handanović rekao je da je ponosan što će kao direktor Cebefa biti deo Bemusa.

- Doveli smo Najdžela Kenedija, legendarnog britanskog violinistu.  On će otvoriti Bemus u Sava centru 10. oktobra. Biće tu i Ramon Vargas, jedan od najboljih tenora današnjice, Bojan Suđić sa svojim orkestrom... To će biti jedna retrospektiva svega što smo gledali, najbitniji segmenti. Sve ono što je bilo do 50. Bemusa. I to ćemo sve videti na 50 „Zlatnom Bemusu“ - rekao je Handanović.

Foto: Promo

Ovogodišnji „Zlatni Bemus” sastojaće se od devet koncerata, a nastupiće veliki ansambli iz Velike Britanije, Poljske, Slovenije, Nemačke, Republike Koreje, Rusije, SAD, Meksika i Japana. Na otvaranju svečanosti, 10. oktobra, u 20 sati u Sava centru nastupiće violinista Najdžel Kenedi.

Najdžel Kenedi, održaće koncert „Od Baha do Geršvina“ na otvaranju 50. BEMUS-a.

Kenedi će nastupiti sa kamernim ansamblom. Violinista je stekao reputaciju jednog od vodećih svetskih virtuoza. Izvodio je muziku najšireg repertoara - od klasičnih kompozitora do Hendriksa - nastupao je sa legendama poput Pola Makartnija i Roberta Planta, svirao je za britansku kraljevsku porodicu i obišao svet nebrojeno puta nastupajući sa vodećim svetskim orkestrima.

#Damir Handanović

#bemus.rs

'