AKTUELNO

Želim vam dobrodošlicu u Narodni muzej, poručila je danas direktorka Narodnog muzeja Bojana Borić Brešković brojnim novinarskim ekipama, koje su uoči sutrašnjeg otvaranja obnovljenog muzeja imale priliku da vide stalnu postavku.

Borić Brešković je zahvalila predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Vladi Srbije i Ministarstvu kulture i informisanja koji su prepoznali značaj obnove te institucije, njene unutrašnjosti, fasade, ali i postavke Narodnog muzeja.

Podsećajući da je stalna postavka muzeja zatvorena 2003. godine, Borić Brešković je rekla da obnovljen Narodni muzej očekuje veliko interesovanje javnosti.

Dizajner Slavimir Stojanović rekao je da mu je velika čast i kruna njegove dizajnerske karijere što je mogao da uradi novi znak Narodnog muzeja.

Stojanović je rekao da je novi vizuelni identitet muzeja vezan za dve rajske ptice iz Miroslavljevog jevanđelja.

Ptice su okrenute jedna ka drugoj kljunovima, čuvaju muzej i duh naše nacije, rekao je Stojanović.

Narodni muzej biće otvoren za posetioce sutra od 23 sata i radiće neprekidno 24 sata.

Multimedijalni program na Trgu republike, koji počinje u 21 sat, označiće trenutak prekretnice i početak novog poglavlja Narodnog muzeja.

Tokom vikenda, 30. juna i 1. jula Narodni muzej biće otvoren od 10 do 22 sata, uz besplatan ulaz za sve posetioce.

Od 3. jula počinje uobičajeno radno vreme, utorak, sreda, petak i nedelja od 10 do 18 sati, četvrtak i subota od 12 do 20 sati, a cena pojedinačne ukaznice koštaće 300 dinara, dok je nedeljom ulaz besplatan.

Stalna postavka obuhvata obiman hronološki opseg od dalekog paleolita sve do umetnosti 20. veka.

#Narodni muzej Beograd

#otvaranje

'