AKTUELNO

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije saopštilo je danas da je, u Čengduu, na Forumu umetničke saradnje u okviru mehanizma Kina i zemlje Centralne i Istočne Evrope (16+1) usvojena Deklaracija o umetničkoj saradnji.

Učesnici Foruma izrazili su ista razmišljanja, zabrinutost i očekivanja povodom očuvanja kulturne tradicije, kao i inovacija i razvojam, navodi se u saopštenju.

Konstatovano je da je potencijal za umetničku saradnju između Kine i zemalja CEI ogroman, da ima perspektive, kao i da treba iskoristi platforme, učestvovati u aktivnostim koje one iniciraju kako bi se izgradila gusta mreža saradnje, dodaje se u saopštenju.

U okviru ceremonije zatvaranja Foruma Slobodan Trkulja i Balakanopolis održali su koncert, dok je delegaciju Srbije predvodila pomoćnica ministra za savremeno stvaralaštvo i kreativne industrije Ivana Dedić.

Na Forumu su, pored Srbije, učestvovali i predstavnici Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Kine, Hrvatske, Češke, Estonije, Mađarske, Litvanije, Letonije, Makedonije, Crne Gore, Poljske, Rumunije, Slovačke i Slovenije.

#Kina

#Srbija

#kultura

#saradnja

'