AKTUELNO

Subota, 14. april, zgrada bivšeg “Kluza” (Masarikova 5 u potkrovlju).

“Beogradska Ultimativna Kulturna Akcija” predstavlja jedinstveni klupski, multimedijalni događaj u novijoj istoriji prestoničkog klabinga: BUKA! SADA!

Interesovanje publike, medija, novinara ne jenjava! Ne propustite priliku da budete na svojevrsnoj kućnoj zabavi gde će svoj muzički izbor predstaviti najveći rokenroleri Beograda!

Za gramofonima BUKE! smenjivaće se: Cane (Partibrejkers, Škrtice), DJ Njegova Ekselencija Crni Zub (Disciplin A Kitschme), Gile (Električni orgazam),Vikler (Bad Copy), Vuča (Darkwood Dub. Minilinija), Vukašin (irieFM), Kojot (Hornsman Coyote, ex Eyesburn), Vasil Hadžimanov, Oliver Nektarijević (Kanda, Kodža i Nebojša) i Rambo Amadeus.

Svoj doprinos ovom ultimativnom gradskom događaju pružiće još jedan autentični izdanak beogradskog asfalta! Nenad Džoni Racković će specijalno za posetioce "Buke" predstaviti: STATE OF SHOCK! Džoni Racković photo exhibition

Reč je o izložbi originalnih fotografija čiji je glavni akter Džoni a autori su najeminentniji (rok) fotografi glavnog grada (Goranka Matić, Tomislav Peternek, Srđan Veljović, Boris Bulić... ). Džoni Racković - multimedijalni umetnik, pisac, glumac, skejter, ekscentrik sastavni je deo rokenrol istorije Beograda. Bez obzira da li je reč o novom talasu osamdesetih, tehno kulturi devedesetih prošlog veka ili digitalnom svetu dvehiljaditih Džoni se vešto adaptira transformišući izraz a držeći se svoje svevremene, autentične, buntovne umetnosti.

Nenad Džoni Racković, multimedijalni umetnik, rođen je u Beogradu 1967. godine. Studirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti. Prvu pesmu objavio je 1984. godine u Književnoj reči, a prvu izložbu imao je u SKC-u 1985. godine. Uređivao je i vodio kultnu emisiju Radija B92 Ritam srca (1990 – 1998), bio je stalni saradnik Beorame (1995 – 1998). Priredio je 18 samostalnih i 19 grupnih izložbi; snimio je tri filma: Kako je propao rokenrol (1990), Crni bombarder (1991), Marble Ass (1995); televizijski film Poslednja dadaistička predstava (TV Novi Sad, 1992); odigrao pozorišnu predstavu Sveti Nik, Nicholas Edward Cave – život i veze (Bitef Teatar 1992); izveo brojne performanse. Pored mnogobrojnih tekstova u književnim časopisima objavio je i tri romana: Aspirin (2002), Knjiga recepata (2002), Nesavladiva priča (2006).

Uprkos zapostavljenosti od strane medija alternativna rok scena u Srbiji na vrhuncu je kreativnosti i produktivnosti na radost publike koja intezivno pronalazi načina da je podrži. Organizatori su odluči da okupe neka od najeminentnijih imena domaće alternativne scene koji će - u jednoj noći, umesto u standardnom formatu benda, nastupiti u ulozi disk džokeja.

U višegodišnjem naletu kulturne dekadencije, urbana kultura u Beogradu i Srbiji trpi ozbiljne posledice zanemarivanja određenih gradskih vrednosti.

BUKA! SADA! je nastala upravo sa ciljem da promoviše te vrednosti i muziku čije je postojanje ostavilo neizbrisiv trag u istoriji rokenrola čitavog regiona.

BUKA! SADA! je svojevrsno putovanje upravo kroz esenciju rokenrola i svega što on predstavlja, kao i različitih muzičkih uticaja koji su formirali sve ove izvođače.

BUKA! SADA! je okupila lidere kultnih sastava koji će se svojim muzičkim izborom, u ulozi disk džokeja (na dve bine), predstaviti publici.

Vodeći računa o vašem budžetu, cene pića biće značajno niže u okviru happy houra od 21 do 22h.

U okviru prostora, bivše zgrade "Kluza" u Masarikovoj ulici, program će biti organizovan na dve bine a satnica nastupa disk džokeja biće objavljena uskoro.

Drugi kontingent karata po promitivnoj ceni je očekivano RASPRODAT. Trenutno su u prodaji karate po ceni od 1200 rsd.

Požurite po svoju ulaznicu!

#koncert

#kultura

'