AKTUELNO

Putovanje avionom često može biti stresno, a gubitak prtljaga je jedna od najgorih situacija koja može pogoršati stvari.

Ako se prtljag izgubi, to može rezultirati satima rada sa korisničkim servisom i neizvesnošću da li ćete ikada vratiti svoj prtljag. Ali možete preduzeti korake da smanjite šanse da izgubite svoj prtljag.

Boje kofera koje treba izbegavati

Jedan od načina da smanjite rizik od gubitka prtljaga je izbegavanje korišćenja tamnih kofera kao što su crni, mornarski i sivi. Ove boje su među najpopularnijim jer pokazuju manje oštećenja, ali ih je teže razlikovati na pokretnoj traci za prtljag.

Rajaner, irska niskotarifna avio-kompanija, sugeriše da putnici, zarad lakšeg uočavanja, za svoj prtljag pričvršte šarenu etiketu ili traku, posebno ako je prtljag crn, mornarski ili siv.

Foto: Pixabay.com

U razgovoru za "Consumer Reports", Fil Dengler, suosnivač turističkog sajta "The Vacationer", naglasio je važnost razlikovanja vašeg prtljaga od ostatka. On preporučuje korišćenje boja kao što su bež, bela, crvena, plava, roze ili zelena. Ove boje su lako uočljive, što olakšava pronalaženje vašeg prtljaga, ali i avio-kompanije ako se vaš prtljag izgubi.

Opcije personalizacije prtljaga

Danas u prodavnicama postoji bezbroj opcija za personalizaciju prtljaga. To uključuje šarene oznake za prtljag, trake, priveske i nalepnice. Odabrali smo neke.

Autor: Marija Radić