AKTUELNO

Pre nego što je preminuo u oktobru 2023. u 54. godini, Metju Peri je broj nekretnina u svom vlasništvu uvećao kupivši još jedno velelepno zdanje u Los Anđelesu. Nažalost, ova bela vila postaće njegova "plava grobnica", s obzirom na to da je njegovo telo pronađeno upravo u bazenu luksuzne kalifornijske rezidencije.

Metju Peri, komičar, producent i glumac – najpoznatiji po ulozi Čendlera Binga u jednoj od najpopularnijih serija na svetu ikada - "Prijatelji" - dao je nešto manje od 5 miliona dolara u za skupocenu modernu vilu, građenu u stilu srednjevekovnih plemićkih zdanja, na Holivud Hilsu.


Ono zbog čega je prelepa "bela kuća" pokojnog i neprežaljenog Čendlera ovog puta ponovo u žiži interesovanja jeste njeno nedavno pojavljivanje na tržištu nekretnina. Cena koju će budući vlasnici morati da iskreširaju jeste 5,2 miliona dolara.

Inače, vila je izgrađena je 1957. godine i nedavno je renovirana. Ovo mesto se nalazi na parceli površine četvrtine hektara - i to baš iznad Sunset Strip-a, luksuznog dela Los Anđelesa.

Krasi je kratki, ali široki prilaz koji se završava u garaži za dva automobila, kao i neuobičajeni niz stepenica, koje vode do ulaza u atrijumskom stilu.

Potpuno bela građevina ima tri spavaće sobe i četiri kupatila u nešto više od 250 kvadratnih metara stambenog prostora na jednom nivou, koji se može "pohvaliti" mešavinom kamenih, ali i plavih podova od tvrdog drveta.

Brojna klizna staklena vrata vode u natkriveni dnevni boravak sa pogledom na veliki bazen.

Bioskopska sala i sto za bilijar

Instagram profil @housesofcelebs pružio nam je uvid i u unutrašnjost prostora u kom je do smrti živeo Metju Peri, a ono što je posebno ostavilo bez daha jeste velika bioskopska sala sa isto tako velikim platnom za filmske projekcije. Ništa manje primamljiva nije bila ni soba za razbribrigu u kojoj je počasno mesto zauzimao sto za bilijar.

Ono što je vrlo neobično, uzevši u obzir nesvakidašnji eksterijer, jeste uređenost soba za dnevni boravak, u kojima dominira jednostavnost u vidu sofa i fotelja, koje možete pronaći u bilo kom stilski osmišljenijem domu.

Autor: Dubravka Bošković