AKTUELNO

Princeza od Velsa Kejt Midlton usred borbe za ozdravljenje pojavila se na finalu Vimbldona i zadivila javnost.

Svi su gledali u prelepu, nasmejanu Kejt koja je blistala u ljubičastoj haljini jednostavnog kroja. Hrabra princeza ni na tren nije odavala znake teške borbe, što je britanskoj javnosti donelo znatno olakšanje.


Za ovu priliku Kejt i njeni stilisti odabrali su da se ona pojavi u haljini "Safiyaa London Cecilia", koja je diskretno prilagođena radi skromnosti. Cena ove naizgled jednostavne haljine je čak 193.400,00 dinara!

Ljubičastu haljinu krasila je i jedna mašna. Ovaj suptilni dodatak je znak podrške All England Lawn Tennis and Croquet Club-u, mestu gde se održava godišnje Vimbldonsko prvenstvo. Princeza je pokrovitelj AELTC-a, koji svakodnevno upravlja prvenstvima i to je postala 2016. Klub je uveo zelenu i ljubičastu kao svoje zvanične boje 1909. godine. Majka troje dece prvi put je nosila mašnu 2017. godine, prikačivši je na belu haljinu sa cvetnim dezenom iz Catherine Walker & Co.

Podsetimo, krajem marta britanska princeza otkrila je da boluje od raka te da je krenula sa ciklusom hemioterapije. Od tada se pojavila u javnosti samo još za rođendan kralja Čarlsa.

Autor: Dubravka Bošković