AKTUELNO

Nikola Đekić, lični krojač Muamera El Gadafija, u ispovesti za Pink ispričao je priču o čuvenom Gadafijevom belom odelu i kako je bilo raditi sa njim i za njega.

Prvi posao dobio je u konfekciji '22. decembar', gde je šio za oficire i vojnike, a nakon toga počeo je da radi u Vojnoj ustanovi 'Jedinstvo' i počinje da radi kao trgovački putnik.

Tako je u jednom trenutku dobio informaciju da je poterban krojač u Libiji. 1984. godine otišao je u Bengazi, a godinu dana kasnije prešao je u Tripoli u specijalnu rezidenciju. Tu ga je dočekao bombaški napad na Libiju, posle kojeg se vratio kući, a zatim se ponovo vratio u Libiju 1993. gde je pet godina radio kao Gadafijev lični krojač.

Foto: TV Pink Printscreen

Šio je za Gadafija sve, prsluke, ogrtače, prvi mu je sašio belo odelo. Niko mu do tada nije sašio takvo odelo, a baš preko tog odela stavio je zelenu lentu i tri velika ordena.

Pukovnikovo poverenje zadobio je tako što je uvek išao sa osmehom i staloženo, a svidelo mu se što nije imao tremu pred njim.

Nikola Đekić, lični krojač Muamera El Gadafija, kaže da je on bio strog čovek i svi su zazirali od njega.

- Radi sam u trgovini 20 godina, a onda sam od viđenih ljudi dobio informaciju da je Gadafiju potreban krojač, koji su se menjali na par godina, otišao sam posle 20 godina, iako se nisam bavio krojačkim zanatom. Treba tui imati petlju i hrabrost da odeš kod takve ličnosti koja je poznata u svetu- rekao je Đekić u Novom jutru kod Jovane Jeremić.

Foto: TV Pink Printscreen

- Gadafi mene nije mnogo testirao kada sam došao, pitao me je da li može od duple postave koja ide u odelo da se sašije odelo, ja sam mu rekao da ne može. Onda je jednog dana došao kod mene i rekao ići ćeš u grad, kupićeš mi beli materijal i hoću da mi sašiješ belo odelo. Ja sam odavde odneo bosove šablone za njega, otišao sam pripremljen, a za njegovu suprugu sam poneo Burede i njoj sam šio arapske haljine- rekao je Đekić u Novom juttru kod Jovane Jeremić.

Kako je istakao, Gadafi je bio prezadovoljan svojim belim odelom i posle toga mu je šio uniforme za vojnu paradu.