AKTUELNO

Komemoracija čuvenom fotografu Tomislavu Peterneku održana je danas u pres-centru Udruženja novinara Srbije u Beogradu. Od dragog kolege oprostili su Jugoslav Vlahović, Nino Rakićević i Goran Sivački, a posebno emotivni su bili govori njegove ćerke Olje Peternek i unuka, koji ima samo šest godina.

- Njegova smrt je ostavila prazninu u našim srcima. Toma je bio umetnik čija dela govore više od 1.000 reči. Pamtićemo vas, oče, po foto-aparatu, koji je bio vaš zaštitni znak, simbol vaše ličnosti.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Nosili ste ga kao produžetak oka i svaki dan biste stvarali nove fotografije, koje su nezaboravne ikone vašeg vremena. Tvoja lula, koja je uvek bila uz tebe, ispunjavala je prostor mirisom koji će zauvek ostati urezan u našim sećanjima.

Nedostaju mi ​​tvoji poljupci i jutarnja kafa sa tobom i tvojim prijateljima. Od tebe sam naučio da budem hrabar, da pratim svoje snove i da nikada ne odustajem. Hvala ti.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Tata, znaj da te tvoja porodica voli i da ćeš nam nedostajati. Volimo vas i želimo vam lak put. Neka vaš duh zauvek živi kroz vaša dela - rekla je Olja.

Mali unuk sve je raznežio u publici.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

- Meni je deka bio dragocen, uvek sam ga čuvao. Kad sam čuo da se razboleo, mnogo sam se rastužio. Kad su mnogo stari, ne mogu više da žive i moraju da idu kao deda Toma. I ja ću biti umetnik kao moj deda - rekao je dečak.

Vreme i mesto ispraćaja Tomislava Peterneka biće naknadno saopšteni jer se čeka dozvola da bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Autor: