AKTUELNO

Kineski multimilioner, Džang Judong, krio je ogromno bogatstvo od sina sve dok nije napunio 20 godina, a razlog je iznenadio javnost.

Reč je o osnivaču i predsedniku kompanije koja proizvodi poslasticu “Mala Prince”, a njeni počeci su vezani za rađanje naslednika Džanga Zilonga.

Mladić je otkrio medijima da nije znao ništa o “materijalnom statusu svog oca”, iako je bio svestan da poseduje popularni brend, prenosi NDTV.

Uvek su mu govorili da se “porodica mnogo zadužila” kako bi održala kompaniju, a odrastao je u običnom stanu u okrugu Pingđang i nije tražio “vezu” da bi se školovao.

Pošto je diplomirao odlučio je da se zaposli i sa mesečnom platom od 800 dolara pomogne porodici da “vrati dugove”.

Tada mu je otac otkrio koliko zapravo ima novca. Ne dugo potom preselili su se u novoizgrađenu vilu od 1,4 miliona dolara, a Džang je počeo da radi u porodičnoj kompaniji.

Foto: Pixabay.com

Velika “laž” bila je osmišljena kako bi se naslednik podstakao da “naporno radi i postigne uspeh u životu”. Otac razmatra da mu ostavi kompaniju, ukoliko opravda očekivanja.

Nesvakidašnja priča izazvala je debatu na kineskim mrežama, pri čemu su pojedinci odbili da poveruju u nju, i nazvali je “bajkom”.

Drugi su podržali oca i njegov plan, a jedan korisnik je napisao: ”Verujem u priču. Brend je počeo da se reklamira tek poslednjih godina. Verovatno zato što je sin diplomirao i više nije bilo potrebe da se krije”.