AKTUELNO

BALKANSKA POP DIVA NASTUPIĆE NA KULTNOM MESTU GDE JE I GRADILA SVOJE VELIKE KONCERTNE POČETKE

KARTE ZA KONCERT U PRODAJI NA BLAGAJNI MTS DVORANE I NA MTSDVORANA.RS

Posle veoma uspešnog koncerta održanog u punoj mts Dvorani novembra 2022. godine, balkanska pop diva ponovo će pevati Beograđanima na istom mestu, 14. marta 2024. godine. Ikona domaće muzičke scene, svojim eksplozivnim i raznovrsnim nastupom pre dve godine, dovela je atmosferu do usijanja, na istom mestu gde je, u nekadašnjoj Dvorani Doma sindikata, gradila svoju uspešnu karijeru.

Neda Ukraden i ove godine s nestrpljenjem očekuje susret sa svojom publikom, a oduvek je isticala da je posebno raduje nastup u Dvorani, gde je kao vrlo mlada pevačica, 1975. godine održala svoj prvi solistički koncert. Kako kaže, za ovaj prostore je vežu najlepše uspomene, te se jednako raduje i predstojećem nastupu.

Na koncertu publika će imati prilike da čuje vanvremenske hitove čuvene pop dive, a nesumnjivo je da će se za vrhunski koncert pobrinuti ceo tim koji prati Nedu, od vrhunskih muzičara, preko dizajnera svetla, slike i zvuka, a kako je poznata po svom besprekornom stajlingu, očekuje se da će i ove godine nositi za nastup specijalno kreirane haljine.

Podsetimo, biografija Nede Ukraden, kao vrsne umetnice, iza koje stoji višestruko nagrađivana muzička karijera- bogata je, te je nemoguće sva njena dostignuća i segmente sažeti u par redaka.

Muzikom je počela da se bavi kao veoma mala, a kada je na audiciji radio Sarajeva te davne 1967. bila primljena i snimila prvu pesmu "IGRA BEZ KRAJA" nije ni slutila da ce naslov te pesme biti simbol njenog daljeg života. Iako se obrazovala za savim druge stvari- završila je Pravni fakultet i Engleski i književnost, pesma i muzika su ostale njeno glavno i jedino zanimanje! Njene ploče su bile najtiražnija izdanja 70.tih i 80- tih godina ,pa su i pesme sa tih albuma ostale evergreen. "Srce u srcu", "Jel to taj", "Vrati se s kišom", "Oči tvoje govore", "Boli, boli", "Samo je nebo iznad nas" "Šumi, šumi javore", "Ne zovi me u ponoć", "Došlo doba da se rastajemo", "Ostariću čekajući na te", i dr., donele su joj zlatne, dijamantske, platinaste ploče, kao i 3 puta ZLATNU PTICU, kao najviše diskografsko priznanje.

Ali kada je 1985.godine izašao album "HOĆU TEBE" niko nije predpostavljao da će to biti najtiražniji ženski pop album svih vremena, a pesma "ZORA JE" autora Đorđa Novkovića, Marine Tucaković i Mate Došena najprevođenija i najprodavanija pesma sa ovih prostora - prevedena je i snimljena čak na 13 jezika.

Uspela je da osvoji i novu, mladu publiku i ostvari nekoliko hitova od kojih su se izdvojile pesme: „Gdje god bio", "Nisam ti ja bas bilo ko", "Život sam promjenila", "Neda, Neda"... Pesme "Da se nađemo na pola puta" "Na Balkanu", "Kao vino i gitara" mladog beogradskog autora Dušana Bačića, donele su joj veliki uspeh i u diskografiji i na koncertima. Nedine pesme su izdavale sve disko kuće na ovim prostorima.

Dobitnica je mnogobrojnih muzičkih nagrada, koje je teško pobrojati, dok je istovremeno i dobitnik najvećeg muzičkog priznanja kao istaknuti mužicki umetnik,za 50 god uspesnog bavljenja muzikom ,"NAGRADE ZA ŽIVOTNO DELO", Saveza estradno muzičkih udruženja Srbije!

Maja 2022. izdala je svoj prvi roman, autobiografiju "Zora je svanula". 

KARTE ZA KONCERT SU U PRODAJI NA BLAGAJNI MTS DVORANE I NA MTSDVORANA.RS

Autor: Pink.rs