AKTUELNO

Da život piše drame, uverio se i Britanac Malkolm Mekdonald (47) iz Tetforda. Njegova priča pre 3 godine je šokirala javnost zbog neobičnog mesta za njegov "ponos"

On je ostao bez polnog organa posle izuzetno opasne infekcije krvi 2014. godine, a njegova priča nije nimalo bezazlena i sve se odvijalo, pa može se reći filmski.

Lekari iz Londonske univerzitetske bolnice napravili su mu novi penis, koji je bio privremeno pričvršćen za njegovu ruku. Trebalo je da se sve uradi u bolnici, ali zbog brojnih komplikacija, proces se od 2018. godine "vukao", pa zahtevnu operaciju nije bilo moguće uraditi tada.

Foto: Printscreen YouTube

Međutim, Malkom je ušao u istoriju kao prvi čovek kome je transplantiran penis sa ruke na pravo mesto.

Godinama je čekao na bolničkim listama, suočio se sa tehničkim greškama, a zatim i sa pandemijom koja je dodatno produžila situaciju u kojoj se nalazio, ali posle dugih šest godina Malkolm je dobio ono čemu se radovao.

Hirurzi su uzeli komad kože iz Malkolmove ruke i 'umotali' ga u oblik penisa. Zatim su napravili uretru i postavili dve cevi kako bi uz pomoć pumpe mogao da postigne mehaničku erekciju. Novi penis je pričvršćen za Malkolmovu podlakticu. Tamo je "rastao" nekoliko godina da bi bio spreman za 9-časovnu operaciju pričvršćivanja na pravom mestu.

Da bi Malkolm bio još srećniji sa svojim novim penisom, lekari su odlučili da dodaju još pet centimetara njegovoj prvobitnoj dužini. Mekdonald se borio sa infekcijom nekoliko godina pre nego što su mu prsti na rukama i nogama pocrneli, a ubrzo potom ista je sudbina zadesila i njegov penis.

Sve se dogodilo 2014. godine kada mu je jednog dana jednostavno otpao penis.

- Znao sam da će se to desiti i već sam prolazio kroz sve faze očaja, pa sam ga samo podigao sa poda i bacio u đubre. Za mene je to bilo kao u horor filmu - priznao je.

Vreme pre operacije, priznaje Malkolm, bilo je jedno od najgorih perioda u njegovom životu. Okrenuo se alkoholu i zanemario svoje dvoje dece.

- Osećao sam se kao senka od čoveka, život mi se raspao jer nisam imao samopouzdanja - rekao je za The Sun.

Međutim, kada je saznao da će uskoro na operaciju i kada je prvi put ugledao svoj novi penis, sve se promenilo.

Foto: Printscreen YouTube

- Moja sreća u životu do sada nije bila najbolja, ali ne može zauvek biti loše, zar ne? - rekao je.

- Uglavnom sam ga krio u majicama dugih rukava, ali bi povremeno neko primetio. U tim slučajevima sam rekao da je "paket" u rukavu diktafon koji nosim svuda, što je čudno, ali nije čudnije od istine - priznaje.

Jednom prilikom ga je starija gospođa u prodavnici zamolila da zgrabi nešto sa visoke police, pri čemu mu je penis ispao iz rukava i zamahnuo uz glavu. Njegov neobično pozicioniran ud, kako kaže Makdonald, je odlično mesto za držanje rezervnih strelica dok igrate pikado.


Sprijateljio se sa penisom i nazvao ga Džimi, po nadimku koji su on i njegovi prijatelji zvali kada su bili deca.

- Ovaj penis je definitivno moj prijatelj. Ovo će biti odlična priča za unuke. Da nisam mogao da se smejem penisu na ruci, to zaista ne bi imalo smisla - našalio se Malkolm svojevremeno.

O njegovom životu je snimljen i dokumentarac u produkciji britanskog Channnel 4.

Autor: