AKTUELNO

Britanac Grejem Tod (44) odlučio je da prestane da pije nakon što je snimljen kako pijan ispija pivo, a kasnije se onesvestio na parkingu. Svaki vikend mu je bila navika ispijanje piva s društvom, a broj krigli bi znao da se popne i na 30. Kad je video fotografije na kojima je, zaprepastile su ga.

- Bio sam na poslovnom događaju koji sam vodio i video sam fotografije s njega i izgledao sam užasno - rekao je Grejem za Daily Star, pa priznao da ga je bilo strah da ne skonča u automobilskoj nesreći ili ne ubije nekoga zbog pića.

Kako kaže, analize su mu pokazale da mu se zdravlje pogoršalo, ali ipak su mu najveća motivacija bile fotografije i kako je na njima izgledao. Odlučio je da više neće da pije i da će preokrenuti svoj život.

- Alkohol me postupno transformisao, nisam ni primetio kako izgledam. Bio je dug put do dna, a sad shvatam da je put nazad takođe dug - rekao je.

Grejem sad ide u teretanu svaki dan, sam priprema jela, pije puno vode i uzima potrebne vitamine.

- Mogu da kažem da je fitnes moja nova zavisnost, a ne sećam se kad sam ovako dobro izgledao - priznao je Grejem, pa dodao da se uvek začudi kad vidi stare fotografije i ne može da veruje da je to zaista on.

Grejem svoju priču deli na društvenim mrežama, a najčešće ga ljudi pitaju kako je to biti trezan u društvu gde se pije.

- Alkohol nas opušta, lakše je funkcionisati s drugim ljudima, nema straha i anksioznosti. Pravi je izazov odrađivati sve to trezan. Iako ima nekih benefita, loših stvari je mnogo više - priznao je, pa dodao da je bez alkohola bolja osoba i bolji ljubavni i poslovni partner.

- Želim da pomognem drugim ljudima i nema šanse da bih odustao - zaključio je.

Autor: