AKTUELNO

Nije retkost da poznate ličnosti izdvajaju prava bogatstva kako bi uredili svoj dom. Građenje velelpnih zamkova nekada je bila odlika plemića i onih "plave krvi".

Spa centar, đakuzi, bazeni, fontane, velika dvorišta, teretane su samo su neki od sadržaja u luksuznim domovima.

Najskuplja kuća na svetu koja je trenutno na prodaju košta neverovatnih 280 miliona evra. U pitanju je zaista impresivna nekretnina, a nalazi se u Londonu.

Radi se o vili koja nosi ime "The Holme", palati u prestižnom Regent Parku. Ima tri sprata, čak 40 spavaćih soba i impozantnih 29.000 kvadrata. U okviru zgrade je i osam garaža, podzemni bazen i teniski teren, piše houseandgarden.co.uk.

Istorija

Izgrađena je 1818. godine. Ova vila prostire se na četiri hektara imanja pored jezera i u blizini Londonskog zoološkog vrta. Njena fasada i dizajn eksterijera podsećaju na nekakvu predsedničku palatu, a mnogi je porede i sa Belom kućom, rezidencijom predsednika Sjedninjenih američkih država.

Retke fotografije unutrašnjosti kuće pokazuju da ona zaista krije neviđen luksuz, o kom većina može samo da sanja.

U javnosti se šuška da je dosadašnji vlasnik princ Abdulah, član saudijske kraljevske porodice, prisiljen da je proda kao svoju najvredniju imovinu, te da je kuća zapravo stavljena na tržište nekretnina, nakon preuzimanja.

Ko su potencijalni kupci?

Odnedavno se priča i da su biznismen Nik Kendi i njegova supruga, pop zvezda Holi Valens, navodno razgledali vilu prošlog meseca, piše standard.co.uk.

Procenjuje se da Kendi ima bogatstvo od 850 miliona funti, a nedavno je prodao jedan svoj penthaus za 175 miliona funti.