AKTUELNO

Vajolet Kvik je zatrudnela uprkos korišćenju kontracepcije i opisala je šokantan trenutak kada je shvatila da je u drugom stanju.

Ona je objavila video na TikToku, gde je objasnila kako su zbog bebe koja drži spiralu u ruci dolazile čak i medicinske sestre da je vide, a snimak je nazvala "Kada sve medicinske sestre dođu da vide bebu sa spiralom".

Na snimku se može videti kako njena tek rođena beba drži spiralu, dok medicinsko osoblje gleda u čudu. Vajolet se udala sa 19 godina, a s obzirom na to da ona i njen suprug još uvek nisu želeli dete, ona je rešila da stavi spiralu kao vrstu kontracepcije.

Simptomi trudnoće

Uprkos preventivnim merama, ova mama zatrudnela je nešto više od godinu dana od stupanja u brak. Istakla je kako je odmah znala da nešto nije kako treba jer se nedelju dana osećala bolesno.

- Osećala sam mučninu otprilike dve nedelje i samo bih povremeno povratila - rekla i odlučila da uradi test za trudnoću kako bi videla šta nije u redu. Svet joj se okrenuo naglavačke kada je videla da je rezultat pozitivan.

Uradila je test još šest puta kako bi dodatno proverila rezultat. Kada je otišla na pregled, videli su da je trudna sedam nedelja.

Inače, stope uspešnosti spirale su 99 odsto, što znači da je pravo čudo kako je ova devojka uspela da ostane u drugom stanju. Inače, one koje ostanu u drugom stanju, a imaju spiralu, obično bude reč o vanmateričnoj trudnoći.

Vajolet je posavetovala žene da obavezno urade test na trudnoću ako primate neke od simptoma trudnoće, jer u slučaju vanmaterične, to može biti izuzetno opasno i životno ugroženo stanje, piše “Njujork post”.

#Beba

#spirala