AKTUELNO

Sudar najuzbudljivijih savremenih avangardnih džez umetnika sa dve strane Atlantika dogodiće se 29. oktobra na 33. Beogradskom džez festivalu u sali Amerikana Doma omladine Beograda.

Veče vulkanske energije i drugačijih harmonija otvoriće u 23 sata strasni Rodrigo Amado i njegov Motion Trio iz Portugala, a nastaviće iza ponoći izuzetni američki vizionar Peter Evans sa svojim bendom.

Rodrigo Amado Moušn Trio laureat je priznanja za najbolji album 2015. godine u anketi najuglednijeg portala za fri-džez i improvizovanu muziku Free Jazz Collective.

Publika našeg festivala već je navikla da nam potencijalno najveća, a svakako najvatrenija otkrića, dolaze iz Portugala, čija scena kao da svake godine iznedri po jedno ime vredno pamćenja.

Foto: Laszlo Juhasz

Saksofonista Rodrigo Amado najupečatljiviji je tamošnji predstavnik improvizovane muzike i već godinama daje svoj doprinos savremenoj evropskoj sceni, a Motion Trio je njegov omiljeni sastav poslednjih godina, povremeno uključujući kao goste istaknute svetske soliste, poput tromboniste Džeba Bišopa i trubača Pitera Evansa.

Koncert je realizovan uz podršku Ambasade Portugala u Srbiji i Instituta Kamoeš.

Posebno nam je drago što u produžetku programa možemo da predstavimo Piter Evans Ansambl (Peter Evans Ensemble) - ekskluzivno gostovanje ovog sastava otvara novo poglavlje u karijeri uzbudljivog inovatora Pitera Evansa kao bendlidera i kompozitora, ističući njegova narasla zanimanja za multidimenzionalne orkestarske muzičke strukture.

Foto: Promo

Elitni ansambl uvaženih američkih avangardista predstavlja pravi kamerni orkestar za 21. vek, kombinujući stroge partiture, dramatičan spoj električnih i akustičnih zvukova, i izvođačku energiju koja prenosi uzbudljivu emociju i pre svega iskrenost.

Koncert je realizovan uz podršku Ambasade SAD u Srbiji.

Najavljujemo neobuzdanu noć za nezaborav, posle koje ništa neće biti isto u vašem shvatanju mogućnosti savremenog džeza. Dolaze džez vizije.

Ulaznice su u prodaji preko EVENTIM mreže i na Blagajni Doma omladine Beograda, po ceni od 1000 dinara. Važe za oba koncerta.

#Festival

'