AKTUELNO

Posle letnje pauze, Beogradsko dramsko pozorište otvara vrata svojoj publici 22. septembra i novu sezonu počinje izvođenjem predstave "Ženska posla" Milene Pavlović Čučiović.

Početak sezone obeležiće i "Pomorandže za zbogom" Biljane Popović u režiji Nenada Gvozdenovića, "Sviraj to ponovo, Sem" Vudi Alena u režiji Marka Manojlovića i "Igra parova" Matjaža Župančića u režiji Milice Kralj.

Na sceni "Rade Marković" 27. septembra će gostovati Kraljevačko pozorište sa komedijom "Pidžama za šestoro" Marka Kamelotija u režiji Nenada Gvozdenovića.

Predstava je rađena u koprodukciji Kraljevačkog pozorišta i Knjaževsko srpskog teatra iz Kragujevca, tako da kreativni tim čine umetnici obe pozorišne kuće.

U predstavi igraju Miloš Krstović i Nikola Milojević (Knjaževsko srpski teatar) i Gorica Dinulović, Biljana Kostantinović, Milena Jovašević i Predrag Pavlović (Kraljevačko pozorište).

Vesić: Budžet Beogradskog džez festivala pet puta veći nego pre nekoliko godina

Scenograf predstave je Milivoje Štulović (Kragujevac), asistent scenografa Vladan Slavković (Kraljevo), dramaturg Gorana Balančević (Kraljevo), kostimograf Ana Kolbjanova (Kragujevac), kompozitor Dragoslav Tanasković (Kragujevac).

Razigrani francuski vodvilj "Pidžama za šestoro" u dramaturškoj adaptaciji Gorane Balančević i Nenada Gvozdenovića postaje vesela priča o bračnim i vanbračnim strastima, lažnoj porodičnoj sreći, politici i ostalim prevarama.

Kalambur nastaje kada nezavisni predsednički kandidat Bernar Ližije u jeku kampanje reši da u svoju vikendicu nadomak Pariza dovede ljubavnicu starletu Suzan, poruči ketering kuvaricu Suzet i uz to pozove i kuma Bernara koji treba da posluži kao pokriće pred očima glasača.

Možda bi sve bilo u redu da Rober nije ljubavnik Bernarove žene, buduće prve dame Žaklin koja naprasno odlučuje da ostane u vikendici kako bi mužu dodatno nabila rogove. Situacija će se zakuvati do ludila kada u vikendicu upadne i kuvaričin muž Žorž.

Tokom septembra, nastavljaju se probe muzičko-scenskog spektakla "Zojkin stan" Miahila Bulgakova, u režiji makedonske rediteljke Nataše Poplavske čija se premijera očekuje 11. oktobra na sceni "Rade Marković".

#Pozorište

'