AKTUELNO

Predstava "Klaustrofobična komedija" Dušana Kovačevića, u režiji Darka Bajića, biće premijerno izvedena danas u Zvezdara teatru.

Kovačević je komad napisao 1986. godine kada je Savu odžačara igrao Bata Stojković, dok je ovoga puta ta uloga poverena Ljubomiru Bandoviću.

Bajić i Kovačević su se složili na nedavno održanoj konferenciji za novinare, da se od osamdesetih godina do danas nije mnogo promenilo osećanje klaustrofobije.

- Onda je bila više komedija, danas je komedija naše klaustrofobije i važnih stvari u životu koje su nestale, jer smo okrenuti uglavnom samo meterijalnom, a zaboravljamo na dobrotu i ljude koji daju smisao našem životu - ocenio je reditelj.

Bajić je rekao da je autorski tim zadržao predstavu u onom vremenu, ali da će se u replikama prepoznati iste muke, samo što "30 puta više bole, jer je prošlo 30 godina".

- To je predstava o pozorištu, umetnosti i politici. Ova predstava želi da bude kritična, ali i da pokaže dobrog čoveka - istakao je Bajić.

U predstavi igraju  Zoran Cvijanović, Slavko Štimac, Jovana Stojiljković, Igor Grabovica,Nevena Ristić, Marko Janketić i Vanja Janketić.

Scenograf je Milenko Mile Jeremić, kostimograf Marina Vukasović Medenica, kompozitor Vladimir Marković, koreograf Milan Gromilić.

Autor: M. Petković

Izvor: Tanjug

'