AKTUELNO

Da položen vozački ispit nije kraj obuke koju svako treba da prođe pre nego što se samostalno upusti u gradsku vožnju, dokaz je video snimak koji je nedavno zabeležen na kružnom toku u Pirotu.

Automobil, na kojem uredno stoji oznaka da je vozač za volanom početnik sa probnom vozačkom dozvolom, nekoliko puta je bezuspešno pokušao da se uključi u saobraćaj, a kako je čitavu scenu zabeležio vozač koji je strpljivo čekao iza njega da prođe raskrsnicu, postao je hit na društvenim mrežama, preneo je Blic.

VIDEO MOŽETE POGLEDATI OVDE

Svaki put kada bi se raskrnica "raščistila" i kada je pokušavao da se uveri da može da stupi u kružni tok, vozač-početnik bi se nesigurno približio zaustavnoj liniji, a kako očigledno ima problem sa pokretanjem automobila, nije uspevao da se uključi ni kada je raskrsnica bila potpuno prazna.

Tako je nekoliko puta pokušavao da se pomeri iz mesta, a zatim kočio, sve dok on ili njegov suvozač nisu izgubili strpljenje zbog automobila koji čekaju iza njega, pa su se u jednom trenutku zamenili i ubrzo nastavili svojim putem.

Video objavljen na Fejsbuk stranici "Prometne zgode i nezgode" neke je dobro zabavio i nasmejao, drugi se se prisetili svojih početničkih muka u vožnji, dok je nekolicina korisnika kritikovala mladog vozača.

"Nije kružni tok za svakog", "Sad Roki, gas, gas", "Svi smo bili ovakvi na početku", "Prođe čitav dan čekajući", "Ja se naživcira dok gledam. Okej početnik i sve, al' ovaj ga pretera", "Ko mu dao vozačku ovo je opasnost na putu, trebalo je dodatne časove i nikako pustiti ga još da položi", "Evo ga, počele da se javljaju "vozačine", "Šumaheri", rođeni sa volanom u rukama, naravno, rođeni naučeni već", pisali su korisnici.