AKTUELNO

Tokom praznika najboljim filmovi očekuju vas na Pinkovim filmskim kanalima koji su dostupni kod svih kablovskih operatera.

Ekipa portala Pink.rs za vas je izabrala samo neke od najboljih filmova, koje možete pogledati tokom prazničnih dana.

TITANIC (PINK PREMIUM - 31. DECEMBAR / 00h)

Tačno u ponoć, 31. decembra na kanalu Pink premium možete pogledati čuveni filmski klasik koji je oduševio milione širom planete - Titanik! Ovaj spektakularni, tročasovni ep Džejmsa Kamerona, oživljava prvo i poslednje putovanje čuvenog luksuznog broda - Titanika. Kada se pojavio u bioskopima, "Titanik" je bio najskuplji i najuspešniji holivudski film u istoriji.

Foto: TV Pink

U potrazi za predmetima i draguljima sa Titanika, lovac na blago, Brak Lovet (Bil Pakston), pronalazi crtež mlade žene koja na sebi ima samo skupocenu ogrlicu. Starica Rouz, koja ima 102 godine, otkriva da je ona devojka sa portreta i biva pozvana na olupinu davno potopljenog broda da bi ispričala priču o ogrlici i svom boravku na Titaniku.

Foto: TV Pink

10. aprila 1912. godine na brod se ukrcavaju siromašni Džek (Leonardo di Kaprio) i mlada Rouz (Kejt Vinslet) koja se sa, bogatim verenikom Kalom (Bili Zejn), vraća u Filadelfiju. Rouz i Džek se slučajno upoznaju i zaljubljuju jedno u drugo. Kalova reakcija na to je veoma burna. Priča postaje posebno napeta kada se Titanik sudari sa ledenim bregom, a Kal juri dvoje zaljubljenih da bi im se osvetio. Zahvaljujući izuzetnim specijalnim efektima i obožavateljkama Leonarda di Kaprija, Titanik je tri meseca bio na prvom mestu najgledanijih filmova u Sjedinjenim Državama. Zaradio je 1,6 milijardi dolara i dobio 11 Oskara.

SHAKESPEARE IN LOVE (PINK ROMANCE - 1. JANUAR / 01h)

Na kanalu Pink romance prvog dana Nove godine u 1 sat iza ponoći pogledajte film "Zaljubljeni Šekspir", reč je o romantičnoj komediji koju je režirao Džon Maden, a glavne uloge igraju: Gvinet Paltrou i Džozef Fajns. Mlada zvezda londonske pozorišne scene u usponu, Vil Šekspir, se suočava tokom leta 1593. godine sa kaznom bez premca: parališućom kletvom umetničke blokade.

Foto: TV Pink

Dok se veliko elizabetansko doba zabave razvija pred njom, Vil je bez ikakve inspiracije. Ono što je Vilu potrebno je muza - i u izuzetnom trenutku u kome život imitira umetnost, on je pronalazi i zaljubljuje se u ženu koja ga uvlači u njegovu sopstvenu dramatičnu avanturu zvezdane ljubavi.

Sve je počelo kada se lejdi Viola, očajna da postane glumica u vreme kada je ženama bila zabranjena takva izopačenost, maskira u muškarca koji dolazi na audiciju za Vilov komad. Ali maska spada i njihova strast se rasplamsava. Sada Vilovo pero opet počinje da leti, ovog puta pretvarajući ljubav u reči, dok Viola postaje njegova prava Julija i Romeo otkriva svoj razlog za postojanje. Pa ipak, u Vilovom svetu nije sve kako treba. Još pre nego što rukopisi počnu da se gomilaju, njega pogađa činjenica da lejdi Viola mora da se uda za nepodnošljivog lorda Veseksa.

THE AMAZING SPIDERMAN 1 i 2 (PINK SCI-FI & FANTASY - 2. JANUAR / 21h, 23h)

Prvi i drugi deo filma "Čudesni Spajdermen" možete pogledati u nedelju 2. januara od 21 sat, odnosno od 23 sata, na kanalu Pink SCI-FI & Fantasy. Piter Parker je srednjoškolac koji voli da slika stvari sa svojim fotoaparatom, a kasnije da ih obrađuje. Pitera su kao malog roditelji ostavili stricu Benu i strini Mej, zato što je njihov život bio u opasnosti, a svog sina nisu hteli da izlažu tome.

Foto: TV Pink

Foto: TV Pink

Piterov otac, Ričard Parker radio je za kompaniju Oskorp, koju je osnovao otac Piterovog najboljeg druga Norman Ozborn. Nakon što je Ričard izumeo formulu za presađivanje životinjske DNK u ljudski, Norman Ozborn je želeo da uzme tu formulu, ali je Ričard to odbio shvatajući da Norman ima loše namere sa tom formulom, nakon toga Ričard i njegova supruga morali su napustiti grad, a svog petogodišnjeg sina Parkera da ostave kod strica i strine.

Parker jednog dana odlazi u kompaniju Oskorp, na predavanje koje drži njegova drugarica iz odeljenja Gven Stejsi, u koju je Piter zaljubljen. Piter upoznaje očevog kolegu, Dr. Konorsa, koji je bio zadivljen Piterovim znanjem, kasnije Piter odlazi u jednu prostoriju gde se drže pauci, kojima je presađena Ričardova formula, međutim jedan pauk izlazi, i ujeda Pitera za vrat. Od tog trenutka Piter postaje sasvim druga osoba, sa novim moćima. Nakon ubistva njegovog strica, Bena Parkera, Piter se zaklinje da će ga osvetiti, i od tog trenutka postaje Spajdermen sa ciljem sa zašititi svet od zlih ljudi.

FRED CLAUS (PINK COMEDY - 4. JANUAR / 19h)

Film "Fred Claus" emituje se u utorak 4. januara na kanalu Pink comedy od 19 sati. Ova novogodišnja komedija prati priču Freda Klausa koji je čitav svoj život proveo u ogromnoj senci svog brata. On odlazi na Severni pol kako bi radio u Dedinoj radionici i tako zaradio novac, a kako se Božić sve više bliži, tako je Fred u većim problemima, jer on nije baš veliki stručnjak i samim tim može da ugrozi svojim ponašanjem najsrećniji praznik u godini.

Foto: TV Pink

A STAR IS BORN (PINK ROMANCE - 4. JANUAR / 21h)

Četvrtog dana 2022. godine od 21 sat na kanalu Pink romance očekuje vas film "Zvezda je rođena" koji je čak četiri puta bio nominovan za nagradu Oskar. U glavnim ulogama su Bredli Kuper i višestruko nagrađivana, zvezda Lejdi Gaga, kojoj je ovo prva glavna filmska uloga.

Foto: TV Pink

Foto: TV Pink

Film je napravljen prema klasičnoj priči iz 1937. godine o tragičnoj ljubavi između iskusnog muzičara na zalasku karijere i mladoj pevačici u usponu. Film obiluje fantastičnom originalnom muzikom koju je pisao sam Kuper a sve su pesme u filmu snimane uživo.

Autor: S. Kuvekalović