AKTUELNO

Želite da se obogatite, ali vam nikako ne ide? Ako radite neku od ovih pet stvari, nije ni čudo. Ovo su razlozi zašto nikada nećete imati novca.

Novac ne sme da miruje

Prema drevnom kineskom učenju Tao, novac je ekvivalent jang energije, aktivne energije muškog principa. Stoga je aktivnost glavni način povećanja kapitala. Ne očekujte da ćete se obogatiti ako vaš novac samo miruje. Nije važno gde, na bankovnom računu ili ispod dušeka. Da biste uspeli, potrebno mu je kretanje! Svako kretanje novčanica privlači finansijski uspeh.

Foto: Unsplash.com

Nemate kontrolu nad troškovima

Pored ovog osnovnog principa rukovanja finansijskom energijom, postoji još jedno važno pravilo. Trebalo bi tačno da znate koliko novca trenutno imate i jasno kontrolišete trošak. trebalo bi da zabeležite potrošene i zarađen novac, tako ćete uvek biti "u toku".

Foto: Pink.rs

Zadužujete se

Zapamtite da je dug glavni neprijatelj vašeg blagostanja. Prema taoističkoj filozofiji, novac je posledica naših utrošenih napora, mentalnih ili fizičkih. A ako pozajmljujemo, to znači da da dobijamo novac bez utrošene energije, čime se naraušava ova ravnoteža. Neuravnoteženi sistem se vrlo brzo urušava i prestaje da funkcioniše. Da ne biste blokirali svoje novčane tokove, pametnije je da ne pozajmljujete, već da sačekate dok vaša energija ne donese prihod dovoljan da steknete ono što želite.

Foto: Pexels

Ne poštujete novac

Ako bacate sitne apoene, smatraući da su bezvredni, to znači da ne poštujete novac. Zauzvrat vam on nikada neće biti "naklonjen", vrlo je jednostavno. Uvažavajte ga, vrednujte, ali nikako ne treba da ga obožavate. Novac je sredstvo, a ne cilj.

Foto: Pixabay.com

Ne održavate kuću u redu

Energija bogatstva i blagostanja, prema ajurvedi, takođe je direktno povezana sa čistoćom. Održavajte red u svom domu, nosite čistu i ispeglanu odeću, na vreme očistite kuću od smeća. Zapamtite da prljavština i haos sprečavaju energiju obilja da slobodno teče.