AKTUELNO

Da li ste spremni za tamnu energiju retrogradnog Merkura?

Merkur, planeta komunikacije i racionalnog razmišljanja će u svoj retrogradni hod krenuti u ponedeljak, 16. februara. Ovo razdoblje koje sigurno ne donosi preterani prosperitet, srećom, zaobilazi Dan zaljubljenih i nije preterano nadomak Uskrsu.

Ipak, ovu retrogradnost ćemo osetiti svi i zasigurno će svojom tamnom energijom Merkur uticati na mnoge hoorskopske znake, te doneti nesporazume u komunikaciji, kvarove u tehnologiji, pretrpane rasporede ali i poruke bivših i zaboravljenih partnera - sve do 9. marta!

Astrolozi upozoravaju da će čak tri horoskopska znaka naći na udaru retrogradne planete, te doneti nemir, probleme, tenziju i stres, a poseban oprez sa sve njih je da tokom trajanja retrogradnog Merkura izbegavaju putovanja.

Lav: Ovaj period će vas podsetiti na nešto što ste izgubili

Foto: Pixabay.com

Ništa ne traje zauvek. Čak i ako ste potpuno prihvatili da se nešto završilo i prošli kroz mnogobrojne faze tuge, u vama će se javiti osećaj gorčine i tuge jer ćete se prisetiti prošlih dana, a emocije vas mogu nadvladati... Tokom retrogradnog Merkua  ćete se možda osećati nostalgično i pitaćete sebe zašto sve mora da po zlu. Samo znajte da je tome došao kraj s razlogom. Jedno se poglavlje završava tako da drugo poglavlje može početi. Naučite nešto iz prošlosti i pravite pametnije odluke u budućnosti. Takođe, tokom ovog perioda ćete obratiti pažnju na neke stvari povezane sa novem, poslovni ugovor, ali i lične i materijalne vrednosti. Shvatićete da morate da napravite neki dogovor i saradnju kako biste postigli stabilnost u finansijama.

Devica: Doživićete dramu u vezi 

Tokom trajanja retrogradno Merkura sigurno ćete se suočiti sa problemom vašem ljubavnom odnosu.Pitanje iz prošlosti vas mogu ponovo mučiti, tako da ćete imati osećaj da se nikada neke stvari nisu ni rešile. . Umesto da reagujete tako što ćete preduzimati drastične ili trajne mere, pokušajte da naučite lekciju iz tog sukoba. Ponovo se pojavljuje sa razlogom.... Ovo može biti odlična prilika da konačno stavite tačku na ljubavnu vezu iz prošlosti ili konačno da zaključite koji problem vas trenutno muči. Zato je važno da iskoristite ove dane kako bi organizovali svoj privatan život, radite na sebi, komunicirate i otvorite se prema novim prilikama i iskustvima.

Foto: Pixabay.com

Ribe: Imaćete krizu identiteta

S retrogradnim Merkurom koji se nalazi u vašoj prvoj kući, ovaj zbunjujući i nezgodan tranzit mogao bi da utiče na svaki aspekt vašeg života. Međutim, najviše na način na koji vidite sebe. Možda ćete se suočiti sa sa prošlošu, odlukama i radnjama koje ste sprovodili ranije... Ako se osećate kao da ne znate ko ste u stvari, možda samo trenutno ne vidite jasno sve stvari... Nema potrebe da vršite pritisak na sebe, dozvolite vremenu da vam ukaže na sve vaše greške kako biste doneli zaključke i postavili nove ciljeve za budućnost. Retrogradni Merkur će uticati i na emotivan aspekt, tako da je ovaj period odličan za anliziranje vaše ljubave veze, da preispitate svog partnera i vaš odnos... Takođe je moguće da se vaš bivši partner ponovo vrati u vaš život.

#Zanimljivosti

#retrogradni merkur

'