AKTUELNO

Dovoljno je da mobilni nosite u torbi ili jakni - za svaki slučaj.

Telefoni se daju bebama, žene ih ponekada nose zakačene za grudnjak, a muškarci u zadnjem džepu pantalona.

Ako ste i dalje sumnjičavi u vezi sa tim da li mobilni telefoni mogu biti opasni po zdravlje, trebalo bi da čujete doktorku Deveru Dejvis koja upozorava na rizike nošenja mobilnog telefona uz kožu i izložene delove tela.

Dejvis je pokazala snimke mamografa 39-godišnje Kineskinje koja živi u Americi, vegetarijanke iz Kalifornije koja je imala nekoliko formiranih tumora baš na mestu gde je nosila mobilni telefon - na desnoj dojci (jer je telefon nosila zakačen za bretelu brusa, uz kožu desne dojke). Nosila je mobilni na tom mestu po četiri sata dnevno, sedam godina.

Istraživači Univerziteta u Ekseteru otkrili su mali, ali konstantan pad kvaliteta sperme muškaraca čije su genitalije bile izložene zračenju mobilnog telefona. Iako istraživači nisu pronašli povezanost između zračenja telefona i slabije plodnosti, otkriće bi moglo objasniti do sada nejasnu pojavu pada broja spermatozoida u uzorcima iz celog sveta.

Posledice su najgore za one muškarce koji već imaju izloženost i drugim faktorima rizika koji utiču na brojnost spermatozoida, piše Newsau.

-Ako imamo u vidu povećanu upotrebu bežičnih uređaja i opši pad kvaliteta sperme koji je primećen u proteklih 10-20 godina u razvijenim zemljama, ovu temu treba podrobno ispitati - rekla je Fiona Metjus.

Dovoljno je da mobilni nosite u torbi ili jakni - za svaki slučaj.

Č.N.

#Mobilni telefon

#Muškarac

#Zdravlje

#Žena

'