AKTUELNO

Ketris Li je bila u trgovačkom centru zajedno sa majkom i tetkom. U jednom trenutku majka je otišla po čips, a dete je nestalo. Policija je tada uhapsila bivšeg pripadnika vojske, ali on je oslobođen.

Ketris je dete britanskog vojnika koje je u novembru 1981. godine, na svoj drugi rodđendan, nestala u tržnom centru u nemačkom gradu Paderbonu. Tada je bila sa majkom i tetkom koje su kupovale slatkiše za rođendansku zabavu, dok je otac za to vreme parkirao automobil.

Majka je nakratko ostavila dete sa svojom sestrom kako bi se vratila po čips. Devojčica je krenula za majkom i nestala.

Potraga je trajala dugo. Tražil su policija, vojska i građani, ali deteta nigde nije bilo.

- Kroz zadnjih 38 godina prošli smo pakao. Kao i svi roditelji kojiam su nestala deca, nadamo se sretnom kraju. Nadamo se da ćemo dobiti bar neke odgovore – rekao je Ričard Li, (69) otac devojčice britanskom Miroru. On je rekao da veruje da je dete neko ukrao i prodao nekom paru koji ne može da ima decu.

U međuvremenu, nakon 38 godina, policija je pronašla novi trag.

Naime, 23. septembra javljeno je da je uhapšen čovek koji bi mogao da ima veze sa nestankom Ketris Li, a lokalni mediji su objavili kako je pretražena kuća u Svindaonu. Navodno je uhapšen bivši pripadnik vojske koji je u međuvemenu oslobođen.

U februaru 2017. godine je napravljen i foto-robot mogućeg otmičara, ali i fotografija na kojoj se vidi kako bi devojčica mogla da izgleda danas.

#devojčica

#nestala

'