AKTUELNO

Belgrade Beer Fest, najposećenija manifestacija u jugoistočnoj Evropi, od 14. do 18. avgusta će zabeležiti još jedan rekord - za samo pet dana na četiri bine na Ušću će biti održano više od 120 besplatnih koncerata.

Od ove godine Beer Fest postaje deo nove festivalske platforme – CLOUD Festivals, koja će objediniti tri festivala na Ušću. Beogradska kulturna mreža i Skymusic, koji stoje iza Cloud platforme, postaviće nove standarde organizacije i produkcije festivala u Srbiji i regionu, te se očekuje da Beer Fest, Music Week i Noć muzike na Ušću poseti više od milion ljudi u periodu od 14. do 30. avgusta.

Cloud će posetiocima sva tri festivala omogućiti i pristup VIP zonama, koje će ove godine biti proširene i pružiće bolji užitak kako u koncertima, tako i u brojnim pivskim brendovima. Karte za VIP zone uskoro će biti puštene u prodaju, a velika novina je to što će konzumacija uz VIP kartu biti neograničena tokom cele večeri ("All you can drink" koncept).

Foto: Belgrade Beer Fest

Muzički program na Beer Festu će se po prvi put održavati uporedo na četiri bine – Main stage, Alternative Stage, Groove stage i Bunt stage.

Neke od najvećih muzičkih zvezda regiona i sveta će nastupiti na Main stage-u, a ovogodišnji festival će otvoriti sjajan muzički spektakl “Rok opera”. Na bini će se naći 120 izvođača koji će izvoditi antologijske muzičke hitove svetskih rok zvezda. Od 22.30h, po prvi put u Srbiji, će svirati kultni gitarista grupe The Smiths, Johnny Mar, koji će pored pesama sa svojih albuma, izvoditi i najveće hitove Smitsa. Prvi dan festivala će svakako obeležiti svetski hitovi, a publika će uživati i u muzici sjajnih domaćih bendova – Artan Lili, Majke i Kanda, Kodža i Nebojša.

Drugi dan festivala otvara legendarno Atomsko sklonište, a Marko Louis, Kerber i Eyesburn će na Ušće doneti i tradicionalne zvuke trube, regea i hardkor panka. Od 21.30h na Main stage-u će nastupiti američki reperi Crazy Town X, koji na Beer Fest dolaze prvi put, a u sklopu turneje na kojoj obeležavaju 20 godina rada.

Foto: Belgrade Beer Fest

U petak 16. avgusta posetioce na Ušću očekuje žestoka svirka domaćih bendova Sharks, Snakes and Planes, Bjesovi, Električni orgazam i Orthodox Celts, a prvi povratnički koncert u Srbiji će održati i grupa Negative. Iz Hrvatske nam stiže veoma popularni splitski reper Vojko V, kao i jedan od najtraženijih bendova u regionu, bend Brkovi, koji na duhovit način spaja turbofolk sa rokom i hevi metalom.

Za muzičko zagrevanje trećeg dana će biti zadužen mladi Johnny Ranković, a potom će nastupiti veterani muzičke scene Bilja Krstić i YU Grupa. Atmosferu će do usijanja dovesti Magnifico, koji na specifičan način miksuje fank, disko, rok, džez i etno zvuk, a Damir Urban će izvoditi hitove iz svoje tri decenije duge karijere.

Foto: Belgrade Beer Fest

Poslednje večeri festivala na Main stage-u će nastupiti popularni crnogorski bend Perper, kao i Dejan Cukić, Bombaj štampa, Blaža i Kljunovi. Po prvi put na bini Beer Festa će nastupiti nekada veoma popularni Tap 011, a iz Zagreba dolazi Elemental, bend koji beogradska publika izuzetno voli. Na Main stage iz Velike Britanije stiže bend Zion Train, koji već 30 godina na inovativan način miksuje rege i dance muziku.

Na Alternative i Groove stage-u će nastupiti ništa manje popularni lideri alternativnih muzičkih pravaca, a Bunt stage će biti rezervisan za nastupe demo bendova, koji su se izdvojili tokom Bunt rock festivala.

Kompletan program i satnicu možete pogledati na sajtu http://belgradebeerfest.com/muzicki_program

#Belgrade Beer Fest

#pivo

'