AKTUELNO

Bendovi Eyesburn, Atheist Rap i reper Vojko Vrućina nastupiće na glavnoj bini Belgrade Beer Festa, koji će po 17. put biti održan na Ušću.

Beogradski peace metalci Eyesburn će, u petak, 16. avgusta, posle 13 godina nastupiti na Beer Festu, a po prvi put pred publikom na Ušću. U martu su, pred više hiljada ljudi, održali povratnički koncert, kojim su obeležili 20 godina od prvog studijskog albuma i tako se vratili na velika vrata muzičke scene Srbije i regiona. Ponovo su snimili nekoliko starih pesama, kao i spot za, i danas aktuelnu pesmu, „War Control“, a pripremaju i nove pesme.

Foto: Promo/Aleksandar Zec

- Radujemo se što ćemo nastupati na Beer Festu koji je definitivno prerastao u festival koji hiljade ljudi željno iščekuje svake godine, kako zbog kvaliteta unosa tečnosti u organizam, tako i zbog kvaliteta muzičkog programa koji iz godine u godinu postaje sve bolji - izjavio je Kojot.

Istog dana sa glavne bine će se čuti i odličan rep u poslednje vreme veoma popularnog splitskog repera Vojka V, koji je poznat po svom radu u bendovima „Dječaci“ i „Kiša Metaka“, a prošle godine je uspešno započeo i solo karijeru. Njegovi prvi solo singlovi „Zovi čovika“, „Pasta Italiana“ i „Ne može“ imaju milione pregleda na You Tube, a svi se nalaze na albumu prvencu „Vojko“. U svojim pesmama uspešno eksperimentiše sa naizgled nespojivim muzičkim pravcima, tvrdim repom Kreše Be i zabavnim melosom Tončija Huljića.

Foto: Promo

U subotu 17. avgusta publiku na Ušću očekuje i žestoka svirka kultnog pank-rok benda Atheist Rap, koji ove godine obeležava 30 godina rada. Poznati po sarkastičnom humoru univerzalno potrebnom i primenljivom na ovim prostorima, godinama sviraju na svim značajnim festivalima u regionu, a po četvrti put na beogradskom festivalu piva.

- Posebno zadovoljstvo će nam biti da izađemo ponovo na binu najvećeg balkanskog pivskog festivala, ovog puta u okviru turneje tokom koje obeležavamo 30 godina kontinuiranog rada benda. Publici ćemo isporučiti set listu najvećih hitova iz svih perioda našeg stvaralaštva. Prethodna tri naša nastupa na ovoj manifestaciji pamtimo po odličnoj atmosferi, tako da i ovaj Beer Fest očekujemo sa osmehom - poručio je frontmen Aleksandar Poov poznatiji kao dr Pop.

Uskoro će biti saopštena imena i drugih muzičkih zvezda, koje će ovogodišnji Belgrade Beer Fest učiniti posebnim.

#Belgrade Beer Fest

'