AKTUELNO

Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, 66. po redu Martovski festival biće održan od 27. do 31. marta u Domu omladine.

Martovski festival – 66. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma biće održan od 27. do 31. marta 2019. u Domu omladine Beograda.

Jedan od najstarijih filmskih festival u Evropi i svetu i ove godine trajaće 5 dana, a publici će predstaviti bogat filmski program u nekoliko nacionalnih takmičarskih kategorija: dokumentarni film do i preko 50 minuta, eksperimentalni film i video art, animirani film i kratki igrani film – kategorija za koju postoji i međunarodna selekcija. Planirane su brojne specijalne projekcije, stručni programi i tribine za profesionalce i studente, susreti i razgovori sa gostima festivala, master-klasovi i drugi prateći programi.

Cena ulaznica biće ista kao i prošle godine, 200 dinara, dok će studenti filmskih akademija uz indeks moći da posećuju besplatno projekcije.

Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma je stalna manifestacija u oblasti kulture od značaja za Grad Beograd.

Foto: Promo

Organizator festivala je Dom omladine Beograda.

Pokrovitelji festivala su Grad Beograd, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Filmski centar Srbije.

Prijatelj festivala: LUKOIL SRBIJA.

Festival podržali: Italijanski institut za kulturu, Living Pictures, Alma Quattro, Miamiam restoran, Mezestoran Dvorište, Kafeterija, Turistička organizacija Beograda, Turistička organizacija Srbije.

Na sajtu www.martovski.rs je kompletan takmičarski i revijalni program.

#Dom omladine

#Festival

'