AKTUELNO

Premijera je zakazana za 19. mart u Sava centru.

Na 20. godišnjicu bombardovanja Srbije, u bioskope stiže film „Balkanska međa“ - akciona drama inspirisana stvarnim događajem koji se odigrao 12. juna 1999. kada je bataljon ruskih padobranaca zauzeo aerodrom Slatina u Prištini. Ova 24 časovna akcija od velike geopolitičke važnosti, motivisala je ruske scenariste da kroz splet ličnih drama glavnih junaka, prenesu priču o istorijskoj prekretnici koju je međunarodna javnost ocenila kao mogući početak novog velikog rata. Ovaj filmski spektakl, iako bazično naslonjen na bolnu ratnu tematiku, šalje snažnu miroljubivu poruku i pouku o prijateljstvu dva naroda.

Foto: Promo

Zahvaljujući producentskoj kući Arhangel studios, na čijem se čelu nalaze Miloš Biković i Miodrag Radonjić, ruski autorski tim predvođen rediteljem Andrejem Volginom, snimao je većinu scena na autentičnim lokacijama u Srbiji, a glavne uloga tumače neki od najpoznatijih domaćih glumaca.

Foto: Promo

Pored Bikovića i Radonjića, u “Balkanskoj međi” gledaćemo i Milenu Radulović, Aleksandra Radojičića, Aleksandra Srećkovića Kuburu, Srđana Žiku Todorovića, ali i Emira Kusturicu kao specijalnog gosta. Sa ruske strane, glavne uloge tumače Goša Kucenko i Anton Pampušni.

Foto: Promo

Foto: Promo

Svečana beogradska premijera filma “Balkanske međe” zakazana je za 19. mart u Sava centru, dok će u bioskopima širom Srbije biti dostupan od 21. marta.

Pink.rs

#Miloš Biković

'