AKTUELNO

Imao je samo tri meseca...

Zahvaljujući prisebnosti svoje mame Žane, tada tromesečni Romano Brković iz Dubrovnika je ostao živ.

Sve se dogodilo 2015. godine.

- Na Svetog Nikolu u 16.30 sati podojila sam ga i otišla u kuhinju da napravim dohranu. Čula sam čudan zvuk, kao blagi kašalj, i dojurila u sobu. On se gušio. Počela sam da ga lupkam po leđima, stavila ga preko kolena, a on je počeo da prevrće očima. Davala sam mu veštačko disanje usta na usta i opet ništa, ni pulsa. Zgrabila sam ga i bosa i u pidžami izjurila na ulicu i zaustavila prvo vozilo koje je naišlo - priča Žana.

U autu je bio bračni par, a saputnica Gracijela odmah je uzela Romana u naručje pokušavajući da ga oživi, u isto vreme smirujući i hrabreći Žanu.

- Prema stepenu ukočenosti i zenicama bio je bez kiseonika deset minuta, a meni je to trajalo kao godina - govori ova samohrana majka dodajući da ne zna kako je ostala pribrana.

Pročitajte još: DANAS JE SVETI NIKOLA: Uradite SAMO JEDNU STVAR i desiće se ČUDO

- Kad je helikopter stigao, nisu mi dali da idem s njima. Ujutru sam uzela uput da budem na odeljenju s njim kao majka dojilja. Svakih 10 minuta zvala sam dr Žitko, koja ga je primila, da proverim da li je živ - priseća se Žana.

- Stala sam kraj inkubatora i šaputala mu, a on je počeo da mrda. Onda su mu lekari pojačali dozu da se tri dana ne budi iz kome. Rekli su mi da budem spremna na posledice, ali kako se čini, sve je u redu. Smeje se, hvata igračkice, normalno reaguje i komunicira. On je moj mali heroj - kaže Žana, koja je u bolnici sa sinom bila više od dve nedelje.

Kaže da ju je strah kako će pobediti samu sebe kad ostane s njim sama kod kuće.

- Naći ću način da savladam sve svoje strahove - kaže majka i zahvaljuje svima koji su joj pritekli u pomoć.

#Svetac

#čudo

'