AKTUELNO

Višestruko nagrađivani film belgijskog reditelja i producenta Dimitri de Clercq-a "You go to my head", u kome glavnu ulogu tumači srpski glumac Svetozar Cvetković, biće premijerno prikazan 13. decembra u Kombank Dvorani.

Ova ljubavna drama prvi put je domaćoj publici prikazana na prošlogodišnjem 23. Festivalu autorskog filma u Beogradu. Za ulogu u ovom filmskom ostvarenju Svetozar Cvetković je dobio prestižnu Nagradu kritike za najboljeg glumca (The Houston Film Critics Society Best Actor Award) na 50. filmskom festivalu u Hjustonu 2017. godine, dok je De Clercq, čiji je film proizvod nezavisne belgijsko -francuko -nemačke koprodukcije, poneo titulu za najbolji film i režiju.

Foto: Promo

Glumačku postavu pored Cvetkovića čine poznata belgijska glumica i model Delfine Bafort koja je dobila Best Actress Award na Twister Alley Film Festival (Oklahoma, USA) I Jury Award for Best Actress na West Coast Film Festival (California, USA), kao i belgijski glumac Arend Pinoy.

Radnja filma odvija se u pustom delu Sahare, gde usred misteriozne automobilske nesreće mlada žema ostaje izgubljena i sama. Džejk, arhitekta je odvodi najbližem lekaru i saznaje da ona pati od post-traumatske amnezije.

Foto: Promo

Očaran njenom lepotom, Džejk se predstavlja kao njen muž, daje joj ime Kiti i počinje da stvara život za kojim je uvek žudeo.

Kako je vreme prolazilo, Kiti se polako zaljubljuje u arhitektu, ali kada prošlost ispliva na površinu, Džejk je sve više u strahu da će izgubiti ljubav svog života.

"You go to my head" je nagrađen čak 30 puta, a poslednja u nizu je i nagrada "Best Narrative Future" na prestižnom Festivalu kratkog filma AAFFET u Jorku, Velika Britanija.

Foto: Promo

#Film

#Kombank dvorana

'