AKTUELNO

Na mostu "Gazela” večeras je pušteno u rad novo dekorativno osvetljenje, a kako je precizirao zamenik gradonačelnika Goran Vesić na konstrukciji mosta postavljeni su reflektori sa LED tehnologijom u tri boje. Osvetljenje mosta urađeno je sa skoro sedam stotina projektorskih reflektora.

– Reflektori su postavljeni zajedno sa nosačima i okačeni na konstrukciju mosta „Gazela”. Osvetljenje je urađeno novom LED tehnologijom sa osnovom u tri boje: crvena, zelena i plava, čijim upravljanjem i mešanjem nijansi dobijamo i druge izvedene izvore svetlosti. Pored reflektora, ugrađeni su i pojačivači signala za upravljanje, kao i sami upravljači koji služe za kontrolu svetlosti pomenutih reflektora. Ukupna dužina ugrađene instalacije javnog osvetljenja iznosi više od pet kilometara kablova različitog poprečnog preseka i vrste. Pored toga, ugrađena je i velika količina sigurnostnih držača regala i razvodnih ormarića koji se nalaze na konstrukciji – naveo je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Napajanje same instalacije osvetljenja na konstrukciji mosta "Gazela” izvedeno je iz dve komande koje su postavljene sa obe strane reke uz najbliže noseće stubove mosta.

Foto: Beograd.rs

Izvodi iz komandi javnog osvetljenja su usponskim vodovima podignuti do same konstrukcije gde je postavljeno osvetljenje i redom povezivano, kao što je predviđeno projektom, podsetio je Vesić.

– Vrednost radova na postavljanju dekorativnog osvetljena iznosi oko 102 miliona dinara – istakao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Kako je ocenio zamenik gradonačelnika, osvetljavanjem kako vitalnih objekata tako i kulturno-istorijskih znamenja dajemo im na značaju, ističemo njihovu lepotu i impozantnost, ali i pospešujemo bezbednost, što je naročito važno na mostovima.

#Goran Vesić

'