AKTUELNO

Zimska oprema je obavezna.

Vozače ovog jutra očekuju pravi zimski uslovi vožnje. Saobraćaj se odvija otežano, a sneg pada na širem području Beograda, Sremske Mitrovice, Loznice i Novog Sada, dok ledene kiše ima na teritoriji Požege.

Na putevima ka zimski turističkim centrima na kolovozu se nalazi utaban sneg, a kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjen je saobraćaj na svim prilazima Kopaoniku, Goču i Sjenici. Po ovakvim vremenskim uslovima neophodno je prilagoditi brzinu kretanja uslovima na putu i držati što veće odstojanje između vozila, jer je zaustavni put duži, pa je samim tim i opasnost od sletanja sa kolovoza i izazivanja lančanih sudara veća.

Potrebno je izbegavti nagla skretanja kao i nagla ubrzanja i iznenadna kočenja, a vozači su dužni da imaju sva četiri zimska pneumatika, kao i da vam naseljenog mesta, obavezno moraju posedovati lanace ili druge uređaje za povećanje trakcije u prtljažniku.

Foto: Pixabay.com

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS, na našim putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 15 minuta. Međutim, u slučaju promene i dužeg zadržavanja na pojedinim, vozačima savetujemo korišćenje manjih, alternativnih graničnih prelaza.

A.V.

#AMSS

#Auto-put

#Poledica

#Put pod snegom

#Sneg

'