AKTUELNO

U Beogradu se danas od 10 sati održava "Srbija maraton" zbog čega će za saobraćaj biti zatvorene pojedine ulice u Novom Beogradu, a izmenjeno ce saobraćati 15 linija javnog gradskog prevoza.

Prema očekivanju organizatora, do podneva će trku istrčati oko tri hiljade ljudi.

U periodu od 08.00 do 12.00 časova za saobraćaj se zatvara Bulevar Mihajla Pupina u oba smera na delu izmedu ulice Ušće i Bulevara umetnosti, pri čemu funkcioniše saobraćaj na raskrsnicama sa ulicama Ušće i Bulevar umetnosti.

Zatvara se i ulica Španskih boraca u oba smera na delu izmedu Bulevara Milutina Milankovića i Bulevara Mihajla Pupina, kao i uključenja i isključenja u ulicu Španskih boraca od Bulevara Arsenija Čarnojevića.

U oba smera se zatvara i Bulevar Zorana Đindića, na delu od ulice Milentija Popovića do ulaza na prvi parking nakon raskrsnice sa ulicom Antifašističke borbe, pri čemu ce raskrsnica sa ulicom Milentija Popovića funkcionisati, a raskrsnica sa ulicom Antifašisticke borbe će biti zatvorena.

Do 12 časova biće zatvoren i Bulevar Milutina Milankovića, na delu izmedu ulica Milentija Popovića i Omladinskih brigada, u smeru kretanja ka periferiji, pri cemu saobraćaj funkcioniše na raskrsnicama sa ulicama Milentija Popovića i Omladinskih brigada.

Prvi "Srbija maraton" ima za cilj da popularizuje atletski sport u Beogradu, izjavio je prvi čovek Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović.

"Srbija maraton", u organizaciji Atletskog saveza Srbije, prvi put održaće se trkama na pet i 10 kilometara sa startom i ciljem kod Beogradske arene.

- Cilj ASS je popularizacija atletskog sporta. Pokrenuli smo "Serbia Marathon" koji ima niz uličnih trka, a kruna je maraton koji će se održati u novembru 2019. godine - rekao je ranije Jevrosimović na konferenciji za medije.

Marketing menadžer "Serbia Marathona" Veroljub Zmijanac dodao je da je cilj da se postane regionalni lider kada je u pitanju promocija trčanja.

- Sada imamo 2.500 prijavljenih i taj broj je veliki i impozantan, a već sledeće godine imaćemo učesnike iz 19 zemalja. Pozivamo sve trkače, žitelje Beograđana, a posebno Novobeograđane, gde se održava besplatni događaj za svu decu, i to je jedinstvena prilika da svi uđu u Arenu i da svi zajedno proslavimo ulazak trkača - rekao je Zmijanac.

#Beograd

#Maraton

#Saobraćaj

'