AKTUELNO

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa novopostavljenim ambasadorom Belgije u Srbiji Kunradom Adamom, poželevši mu uspešan mandat u našoj zemlji i istakavši da se nada daljoj uspešnoj saradnji dve zemlje.

Kako je jedan od prioriteta Ministarstva smanjenje broja nezaposlenih lica, ministar je predložio da se organizuju zajedničke aktivnosti privrednih komora dveju zemalja, kao i susreti preduzeća i privrednika kako bi se identifikovali potencijali i otvorila nova radna mesta, a što je nedavno i premijerka Ana Brnabić prenela belgijskom kolegi.

Ministar je predstavio rad resornog ministarstva na poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom u Srbiji, gde je posebno istakao nedavno završeni Sajam knjiga, gde je rad Ministartsva predstavljen pod geslom "JEDNAKI", koje upravo skreće pažnju na činjenicu da su svi građani Srbije jednaki i da država nastoji da svima pruži iste šanse za rad, obrazovanje i svakodnevne aktivnosti.

Ambasador Adam zahvalio je na prijemu i rekao da je zainteresovan za dalji nastavak saradnje, kao i da Srbija može da računa na dalju podršku na evropskom putu.

Izrazio je spremnost za realizaciju zajedničkih aktivnosti, u cilju dobrobiti građana Srbije i Belgije, saopštilo je Ministarstvo.

#Zoran Đorđević

#ambasador

'