AKTUELNO

Ovogodišnja manifestacija biće održana pod sloganom "Nek nas ljubav greje".

Tradicionalnu gradsku manifestaciju otvoriće gradonačelnik Beograda Siniša Mali, posle čega će uslediti vatromet i karnevalska povorka zabavljača.

Pored Svetogorske ulice i dela Makedonske - od Takovske do zgrade Doma omladine, Ulica otvorenog srca će se ove godine održati i u Skadarskoj ulici.

Humanitarna akcija ovogodišnje ''Ulice otvorenog srca'' biće posvećena deci i izgradnji novog i većeg prostora za decu Prihvatilišta Beograd, a sredstva će se prikupljati kupovinom novogodišnjih čestitki, razglednica koje će biti i glavno obeležje ovogodišnje akcije.

Na Pjaceti ispred Ateljea 212, ''Srpskoj kafani'', ispred zgrade opštine Stari Grad, Radio Beograda, Kuće Đure Jakšića u Skadarliji, bistroa ''Familija'' posetioci će uživati u raznovrsnom zabavnom programu.

Glavni program za posetioce izvodiće poznati glumci i pevači - Neša Galija, dečiji hor ''Čarolija'', Leontina, Ivana Negativ, Tijana Dapčević, Marina i Marija Gobović, glumci-pevači - Aleksandra Đoković, Sofija Juričan, Radomir Nikolić, Anđela Jovanović, Đorđe Stojković i Aleksandar Stefan Radišević, mađioničari, žongleri, klovnovi, glumci teatra MIMART, Salsa Y Punto - kubanski orkestar, Duvački orkestar, a deo programa simultano će se izvoditi i u Skadarliji.

Ulicu otvorenog srca organizovaće i opštine Novi Beograd i Čukarica.

U okviru humanitarne akcije, Turistička organizacija Beograda i BS Turs organizuju razgledanje Beograda otvorenim autobusom.

Polazak je sa Trga Nikole Pašića u 14 časova, a karte po ceni od 400 dinara se mogu kupiti u info centru TOB u Knez Mihailovoj 5.

Prihvatilište za decu je ustanova u nadležnosti Sekretarijata za socijalnu zaštitu koja zbrinjava najosetljivije kategorije mladih iz cele Srbije, uzrasta od sedam do 18 godina, među kojima su žrtve nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, žrtve trgovine ljudima, deca bez roditeljskog staranja, deca ulice.

Tokom 57 godina rada, u ovoj ustanovi je zbrinuto više od 70.000 dece, navedeno je u saopštenju.

Autor: G. Ninković

'