AKTUELNO

U Srbiji će danas posle kratkotrajne magle biti pretežno sunčano i toplo, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će biti slab i umeren, u košavskom području i jak, a na jugu Banata povremeno sa udarima olujne jačine. Jutarnja temperatura kretaće se od četiri do 12, na jugu Banata do 15, a najviša od 21 do 26 stepeni Celzijusa.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i toplo. Vetar će biti umeren, povremeno jak, jugoistočni. Jutarnja temperatura će se kretati oko 12, a najviša oko 23 stepena.

U Srbiji će narednih sedam dana biti pretežno sunčano i toplo sa jutarnjom maglom po kotlinama, a u nedelju i ponedeljak u košavskom području sa povremeno jakim jugoistočnim vetrom. Temperatura u većini mesta će biti oko ili malo iznad prosečnih vrednosti.

Foto: Tanjug

U Beogradu se predviđa slično vreme u istom periodu.

Biometeorološka prognoza za nedelju, 14. oktobar 2018:

Nastavak perioda sa povolјnim biometeorološkim prilikama za većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Oprez se savetuje srčanim i psihičkim bolesnicima, a astmatičarima u zapadnim i južnim krajevima Srbije tokom prepodneva. Moguća glavobolјa i bolovi u mišićima kod meteoropata.

#Jesen

#Sunce

#Vetar

#Vremenska prognoza

'