AKTUELNO

Ovaj broj vakcina, a s obzirom na iskustva ranijih godina, sasvim zadovoljava potrebe, kažu iz Centra za kontrolu i prevenciju bolesti.

Zavod za javno zdravlje "Pomoravlje" iz Chuprije, dobio je 6.165 doza vakcine protiv sezonskog gripa za Pomoravski okrug, izjavila je  načelnica Centra za kontrolu i prevenciju bolesti zavoda dr Vesna Stefanović. - Vakcine ćemo preuzeti sutra u jutro, a u ponedeljak ćemo ih distribuirati po Domovima zdravlja, kada može početi vakcinacija - objasnila je Stefanović.

Dom zdravlja u Jagodini dobiće je 1.560 doza, Paraćin 1.800, Svilajnac 1.100, Chuprija 600, Despotovac 600 i Rekovac 455 doza, navela je Stefanović, dodajući da je reč o trokomponentnoj vakcini H1N1, AH3 N2 i sa antigenom virusa B.

Ovaj broj vakcina, a s obzirom na iskustva ranijih godina, sasvim zadovoljava potrebe stanovništva Pomoravskog okruga, smatra Stefanović, te ističe da gripa u Pomoravskom okrugu nema a da Zavod za javno zdravlje obavlja nadžor nad bolesnima sa kliničkom slikom sličnom gripu od 1. oktobra.

Epidemiolozi Zavoda kažu da vakcinu treba da prime svi, a posebno osobe starije od 65 godina, hronični bolesnici, dijabetičari, osobe koje boluju od kardiovaskularih bolesti, te zaposleni u javnim službama koje su od vitalnog značaja za državu, poput šalterskih radnika, medicinskog osoblja, osoblja u gradskom prevozu, prosvetnih radnika, pripadnika policije.

#Lek

#Vakcina

'