AKTUELNO

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je vanrednu inspekcijsku kontrolu na gradilištu tržnog centra "Promenada", a povodom informacija da je loše urađena hidroizolacija tržnog centra "Promenada" te da ugrožava sistem vodosnabdevanja i kanalizacije u Novom Sadu.

Vučević je za novosadski Dnevnik rekao da niko ne može da radi mimo zakona, preneo je portal 021.

- Apsolutno će sve biti urađeno u skladu s propisima, uz konsultaciju sa stručnjacima. Niko nije ugrožen, niti bi to Grad ikad uradio ili dozvolio - rekao je Vučević.

On je dodao i da se izmišljotine raznih političkih grupacija koje su se naknado uključile u raspravu o toj temi i koje misle da će se "ogrebati" za neki politički poen, mogu okaraterisati kao besmislene i nekorektne prema građanima.

- Time pokazuju svoju beskrupuloznost u želji da se dočepaju vlasti -zaključio je gradonačelnik.

Povodom problema nastalih na izgradnji "Promenade" danas su reagovale i druge opozicione stranke i pokreti, navodeći u saopštenju da od gradske uprave zahtevaju da nipošto ne dozvoli da se na gradsku kanalizaciju priključi sistem za drenažu terena ispod novog tržnog centra.

Investitor planira da u gradsku kanalizaciju trajno ispušta preko 100 litara vode u sekundi što bi potpuno, kako je navedeno u saopštenju, zagušilo postojeći sistem i izazvalo poplave u čitavom gradu kad god padne jača kiša.

#Miloš Vučević

'