AKTUELNO

Gradonačelnik Zoran Radojičić primio je danas u Starom dvoru ambasadorku Kanade Kati Čabu. Ambasadorka Kanade čestitala je gradonačelniku na preuzetoj dužnosti i istakla spremnost i otvorenost za saradnju.

Jedna od tema sastanka bio je i projekat rekonstrukcije Ulice kneza Miloša, u kojoj se nalazi ambasada Kanade.

- Period rekonstrukcije Ulice kneza Miloša, kao jedne od najprometnijih ulica u gradu, biće izazovan za sve Beograđane, jer će uticati na njihovu svakodnevicu. S druge strane, vredi istrpeti, jer će nam grad biti lepši i funkcionalniji. Radovi će se izvoditi u dve faze, od čega će jedna uticati na prilaz ambasadi Kanade, ali ćemo o svim koracima blagovremeno izvestiti. Upravo to što se u ovoj ulici nalaze mnoge važne institucije, među kojima je i ambasada Kanade, je dodatni razlog da imamo lepu, bezbednu i rekonstruisanu ulicu -ističe Radojičić.

Sastanku je prisustvovao i direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislav Popović, koji je rekao da će prikupljanje dokumentacije i celokupna priprema biti završeni najkasnije za godinu dana, nakon čega će radovi početi, saopštio je Gradski sekretarijat za informisanje.

Ambasadorka Kati Čaba je istakla da je lepo videti da gradske vlasti sarađuju sa civilnim društvom, komentarišući to što je "Nedelja ponosa" danas otvorena u Skupštini grada.

Gradonačelnik u ambasadorka su ukazali da je za grad veoma dobro da bude tolerantan i poštuje različitost.

- Želim i ići ću ka tome da Beograd bude otvoren i tolerantan grad. Beograd je metropola onoliko koliko prihvata različitosti i poštuje one koji u njemu žive i one koji u njega dolaze-kaže gradonačelnik Radojičić.

#Zoran Radojičić

'