AKTUELNO

Rekonstrukcija ulice Baje Pivljanina, koja je počela 1. septembra, trajaće dva meseca, a radovi će koštati 60 miliona dinara, rekao je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Nakon obilaska radova u ovoj ulici, Vesić je kazao da su radovi počeli na frekventnim ulicama koje su iz nekog razloga u lošijem stanju među kojima je i ulica Baje Pivljanina na Savskom vencu.

Kako kaže, ulica će biti sređena u potpunosti od Belog dvora, gde je završena rekonstrukcija Bulevara mira, do kraja, a istovremeno se radi i Ulica Dr Milutina Ivkovića kod Partizanovog stadiona.

- Uradili smo dosta ulica proteklih godina, Bulevar vojvode Putnika, Bulevar Zzivojina Mišića, deo Bulevara Aleksandra Karađorđevića, Ljutice Bogdana..U drugoj polovini sledeće godine ćemo raditi Kneza Miloša, radiće se Savska ulica, gornji deo Resavske. Pokušavano da uradimo što veći broj ulica, jer je jedan od najvećih problema Beograda loša putna mreža - rekao je Vesić.

Dodaje, da je cilj da se završe sve ulice prvog prioriteta, kuda prolazi gradski prevoz.

- Ulicu po ulicu, ja mislim da ćemo za deset godina završiti veći deo ulica i da ćemo uraditi sve ulice prvog prioriteta, kao što smo obećali građanima, a tako će normalno funkcionisati i gradski prevoz - zaključio je zamenik gradonačelnika.

Predsednica opštine Savski venac Irena Vujović kaže da se ta opština dve godine unazad, u skladu sa zahtevima građana, obraća gradskim vlastima oko stvari koje treba uraditi.

- Oni su uvažavali naše potrebe i blagovremeno odgovaraju na zahteve. Mnogo ulica je urađeno kod nas i sada se radi Ulica Dr Milutina Ivkovića, Balkanska ulica, sve to na inicijativu građana. Pozivam da se građani još više javljaju i da daju svoje predloge - navela je Vujović.

#Beograd

#Goran Vesić

'